3,700 лв. 3,259 лв.

Модел:
Creek Evolution 100A
Марка:
Creek

Няма оценка Напиши мнение

Опции

Кредитен модул TBI Bank 19.68

Вземи само за 320.47 лв.

12 x 320.47 лв.

Описание

За да се запази приликата с по-малкият усилвател от семейството, EVOLUTION 100A е поместен в подобно тънко шаси с гравирам преден панел и солидни метални копчета като на EVOLUTION 50A. Усилвателят се произвежда в черно и сиво, с алуминиев преден панел и използва същите меки бутони както всички устройства в серията, а те предлагат страхотно усещане при работа и разполагат с подсветка за оптимална лекота при работа. 

На предният панел има голям OLED дисплей. Дисплеят с бели знаци на черен фон осигурява по-висока яснота и резолюция в сравнение с конвенционалните дисплеи, и разполага с широка гама от персонализирани графични символи. Яркостта на дисплея може да бъде променяна или той да бъде изключен напълно през системното меню. 

В добавка към страхотно подобреното представяне, благодарение на новия находчив дизайн на схемите, EVOLUTION 100A е оборудван с две двойки високо качествени тонколонни терминали, с локално и дистанционно превключване между A и B изход. Опционалните екстри включват възможността да се добавят грамофонния предусилвател Sequel mk2  и FM/AM тунера AMBIT или DAC/Bluetooth/FM модула RUBY към слота за разширения на задния панел. 

В сърцето на всеки добър усилвател лежи добро захранване. EVOLUTION 100A използва масивен 360-ватов тороидален трансформатор с отделни намотки за слаботоковите и силнотоковите аналогови и цифрови схеми. Това допринася за доброто съотношение между мощност и тегло и ниски нива на магнитни интерференции. Технологията на Creek, използваща няколко паралелно свързани кондензатора с ниско съпротивление, което води до един кондензатор с ултра-високи спецификации за да "омекоти" постоянния ток, също помага за възпроизвеждането на много мощен и акуратен звук от този сравнително малък усилвател. 

След продължителни тестове на много методи за изграждането на високо качествен усилвател с голяма ефективност, които са подходящи за този усилвател, главният инженер на Creek Дейвид Гембъл е създал уникална схематика от клас G специално за EVOLUTION 100A. Той е избрал да използва по 4 допълнителни Sanken STD03 транзистора Darlington на канал, както и при EVOLUTION 50A, които включват вградена термална компенсация. В сравнение с по-малкия брат - EVOLUTION 50A, инженера е подобрил работата на регулацията на волтажа, което в комбинация с изходната част сега постига екстремно високи нива на гейн и изключително ниски нива на изкривявания, без да се жертва и капка стабилност на работата. Резултатът от всичко тава е един великолепен усилвателен дизайн с много ниско изходно съпротивление и възможност за много голям изходен ток. Тази комбинация осигурява невероятни скорост и контрол, които са подходящи за захранване на повечето озвучителни тела на пазара. 

За да се увеличи мощността на по-малкият EVOLUTION 50A, но усилвателят да запази същия си малък размер, Дейвид Гембъл е разработил изкусна схема от клас G, която обикновено работи с нисък волтаж при работа в режим до 25 вата на 8 ома. Когато се изисква повече от това, усилвателят автоматично се превключва на по-висок вторичен волтаж за да повиши изходната мощност до над 100 вата при 8 ома.  

Статистически, средно аритметично аудио сигналите са в повечето случаи под половината от максималния наличен волтаж, което по случайност е само една четвърт от мощността. Докато разсейването на ненужната мощност в режим на готовност при усилвателите от клас A/B под формата на топлина е много по-малка за усилвател с мощност 25 вата, в сравнение с потенциала от 100 вата на EVOLUTION 100A, това решение драматично подобрява термалната ефективност на усилвателя и му помага да остане тънък и атрактивен като дизайн. 

Предусилвателната част осигурява високи нива на гъвкавост и контрол чрез своите балансирани и небалансирани входове. Налични са многобройни опции за свързване, като могат да се превключват или електронно, или чрез златни контактни релета. Предусилвателя разполага и с изключително качествени електронно контролирани усилване, баланс и корекции на тона. Усилването и операционните усилватели са буферирани с източници на постоянен ток за да се подсигури толеранса на натоварването и стабилни характеристики на нивата на изкривявания. 

Правилното заземяване е много трудно, ако не и невъзможно в небалансиран усилвател, и затова от Creek предлагат на клиентите си балансирани линейни входове както към предусилвателя, така и балансирани директни входове към крайните стъпала (power amp input). В добавка, опционалният ЦАП модул RUBY също се възползва от балансирана връзка с предусилвателя на EVOLUTION 100A чрез своя плосък кабел за да се избегнат потенциални смущения, породени от липса на заземяване вътре в самия усилвател.

Сега е модерно да се слуша музика на слушалки, които се захранват от устройства с ниски нива, като мобилни телефони и портативни аудио плеъри. Тази тенденция изисква производството на слушалки с ниско съпротивление, за да могат да извлекат нужното от слаботоковите устройства, за да могат да се чуват достатъчно силно за да задоволят клиента. Всичко това е довело до нуждата да се преосмисли схемотехниката на модерните хай-фай усилватели, за да се справя перфектни с ниско-омови слушалки, но заедно с това и с традиционните средно и високо омови също.

От Creek са предприели необичайната стъпка да захранват слушалковия изход на техните усилватели от серията EVOLUTION от специално изработен за това източник с ниско съпротивление. Вместо изхода за слушалки да се захранва директно от крайните стъпала, той използва посветен за него усилвател, със само няколко ома в последователно свързване за защита от окъсяване. Този слушалков усилвател сега се намира на платката на предусилвателната част. 

Технически характеристики:

Изходна мощност: >110 вата при 8 ома, 170 вата при 4 ома

Ток в продължителна работа:  >8.5 ампера (sine wave)

Максимален ток:  +/- 26 ампера, до 0,5 ома

Изходно съпротивление <0.05 ома - 20Hz to 20KHz

Хармонични изкривявания: < 0.002%

Съотношение сигнал/шум: >102dB - линеен вход

Честотна характеристика:  10Hz - 100KHz +/- 2dB линеейно

Гейн: 33.3dB (x46) през директен вход за крайни стъпала

Чувствителност на входа: 650mV

Сепарация на каналите: -80dB at 1Khz

DC OFFEST < +/-10mV

Предусилвателни входове: 5 x RCA небалансирани, 1 x XLR балансиран

Директни входове към крайни стъпала:  входове 3 & 4 през RCA или XLR

Опционален радио тунер: AMBIT FM/AM модул

Опционален ЦАП: RUBY DAC - USB,SPDIF,Toslink, Bluetooth & FM тунер

Изходи за тонколони: 2 двойки

Слушалков изход: със собствен усилвател с ниско съпротивление  (<50 Ohms)

Консумация без сигнал: <20 вата

Консумация при пълна мощност: 500 вата

Тегло: 9 кг.

Размери:  430x60x280 мм

Сподели

Мнения (0)

Напиши мнение