8,209 лв.

Модел:
Naim NAP 250 DR
Марка:
Naim Audio

Няма оценка Напиши мнение

Безплатна доставка при плашане по банка

Кредитен модул TBI Bank 19.68

Само за 766.17 лв. на месец

поръчай на изплащане
12 x 768.31 лв.

Описание

Много малко компоненти в хай-фай историята могат да се сравняват с наследстовото на могъщия NAP 250. Представен за първи път през далечната 1975 година, регулярните му подобрения – както естетични, така и технически – са направили от този усилвател първенец в представянето за повече от три десетилетия, създавайки незабравими музикални преживявания за безбройните любители на качествената музика по цял свят.

Най-новият NAP 250 отговаря на всички предизвикателства, поставени от неговите предшественици. Приютен в ниско-резонансно шаси от анодизиран алуминий, взето от сериите Classic, този усилвател доставя по 80 вата на канал (при 8 ома) с цялата скорост, мощ и пъргавина които са нужни за да отприщят вашата музика.

Нова технология Statement

Флагманската усилвателна система Statement на NAIM е била разработвана 10 години. Проектът по изследване и разработка е изцедил всички познания и експертиза на инжинерите на марката, водейки до няколко сериозни пробива в технологиите. Скоро NAIM са представили две нови технологии, взети директно от проекта Statement, в основните серии крайни стъпала.

NAP 250 вече използва новите транзистори NA009, които са представени за първи път в Statement. Разработвани повече от години, тези ключови компоненти са създадени в партньорство с специалист в изработката на полупроводникова техника за да се постигне възможно най-високото аудио качество. NAP 250 също разполага с NAIM Audio DR (дискретен регулатор) – технология с голяма мощност, също използвана в Statement, за да се осигури меко и стабилно захранване, за което всички знаем, че е от критична важност за всеки аудио комонент, за да може да вдъхва живот на музиката.

Тези две нови технологии, в комбинация с много други малки подобрения в схемотехниката и компонентната база означават, че NAP 250 DR може да възпроизведе още повече от фундаменталните темпо, ритъм и тайминг от музиката.

Характеристики:

 80W на канал при 8 ома

Голям, специално изработен трансформатор, осигуряващ 400VA транзиентна мощност

 Съвременни транзистори 009, които са използвани и в референтните NAP 500 и Statement крайни стъпала.

 Технологии и майсторска изработка

Точно както флагманските NAP 500 и NAP 300, NAP 250 използва нов дизайн на платките с подобрени точки за заземяване, изградени на основната анти-резонансна аудио платка, която е произведена с най-високо качество. NAP 250 използва същите NA009 транзистори, които са били специално разработени за NAP 500. Всеки от тези невероятни компоненти осигурява до 80 ампера и до 350 вата, което елиминира нуждата от използването на паралелни двойки транзистори (което винаги се отразява негативно на звука). Използвани са и допълнителни транзистори NA009 в напълно регулираното захранване за да се осигури възможно най-доброто представяне.

Новият трансформатор с топ-качество е използван заради своята способност да доставя повече от 15 ампера и 400VA на транзиентите. NAP 250 е стабилен при всякакви натоварвания, и е способен да захранва и тонколони със съпротивление от 2 ома за дълъг период от време.

Технически спецификации:

Аудио входове:

Входно съпротивление: 18kΩ

Аналогов вход: 1 x XLR

Аудио изходи:

Минимален товар: 2Ω

Честотен отклик:  -3dB at 3Hz - 50kHz

Гейн: +29dB

Завършек:

Шаси: черно, прахово боядисано  

Преден панел: анодизиран в черно 

Физически характеристики:

Тегло с опаковка: 18.4 кг. 

Размери с опаковка: 240 x 590 x 500 мм

Тегло: 15.8 кг. 

Размери (ВxШxД): 87 x 432 x 314 мм 

Захранване:

Волтаж: 100V, 115V, 230V; 50 или 60Hz

Консумация (в спокойствие): 25VA

Изходи за тонколони:

Изходна мощност: 80W/канал при 8Ω

Транзиентна изходна мощност: 400VA

Терминали за тонколони: L & R, 4 мм за “банани” 

В комплекта: стандартен интерконектен кабел, захранващ кабел


Мнения (0)

Напиши мнение