Pro-Ject X1 B

1,949 лв.

Модел:
Pro-Ject X1 B
Марка:
Pro-Ject

Няма оценка Напиши мнение

Опции


Безплатна доставка при плашане по банка

Кредитен модул TBI Bank 19.68

Само за 181.91 лв. на месец

поръчай на изплащане
12 x 182.41 лв.

Описание

Истински хай-енд  характеристики - истински аудиофилски звук - истински балансирани сигнал и връзка - достъпна цена

Класическият дизайн на Pro-Ject премислен и повдигнат до нови висини!

През 1991 година Pro-Ject започват революция в хай-фай света с представянето на грамофона Pro-Ject 1. Един нов хай-енд, но и бюджетен грамофон, по времето когато компакт диска все още е цар. Въпреки всички, мараката успява да създаде интерес към аналоговото аудио когато всички останали обръщат гръб, и успеха на това се свежда до три критични принципа в дизайна:

– Tехнически перфектен дизайн

– Висококачествени  материали  

- Изработка изцяло на ръка, експертен инжинеринг, изработено в Европа 

Без никакви лъскави и ненужни екстри - един изцяло ръчен грамофон. Всички тези условия водят до невероятен звук на фантастична цена. X1 B е базиран на същата концепция като P1, но е подобрен във всеки аспект благодарение на съвременни материали и нови методи на изработка.

По-добро шаси: по-тежко, по-плътно, от нов MDF материал с ниски резонанси

По-добър плотер: без резонансен, по-тежък акрилен плотер

По-добра изолация на двигателя: ново окачване на мотора за по-добро декуплиране на вибрациите от двигателя от рамото и шасито

По-добро рамо: перфектно демпнато, от сандвичова конструкция карбон/алуминий

По-добра противотежест: нова анти-резонансна противотежест с TPE демпфер за редуциране на трептенията по оста рамо-доза

По-добър контрол на скоростта и електронно превключване на оборотите

Изтънчен DC/AC генератор осигуряващ чисто и стабилно захранване на двигателя  

По-добри крака: изолиращи крака от сандвичова конструкция алуминий/TPE с възможност за корекция на височината  

По-добра доза: специална  MM доза изработена от Ortofon, настроена от Pro-Ject

По-добри аудиофилски възможности: основа на рамото от алуминий с възможност за настройка на азумут и вертикален ъгъл на следене  

Здраво рамо изработено от едно парче материал - без вибрации от премахващ се държач за доза   

Истински балансирани сигнал и връзка

Pro-Ject представят изцяло нова линия от “истински балансирани” компоненти, изпозлващи само балансирани връзки за вашата грамофонна система. 

Грамофоните лежат на дълга история. През времето много неща са се променили – не само техническите възможности, но също и обкръжаващата среда. Безжичните мрежи са абсолютна навсякъде, безброй електронни устройства правят дома ви „умен” – всичко това означава, че вече живеем сред много повече електромагнитни полета, които могат да повлияят негативно на сигнала от грамофона. Това изобщо не е било така преди само 30 години. За да осигурят възможно най-добрата връзка с вашият грамофонен предусилвател, от Pro-Ject са разработили тяхната „истински балансирана връзка”

Какво е „истински балансирана”?

Балансираните аудио връзки обикновено са познати в професионалния сектор – например в звукозаписни студия или концерти на живо. В тези ситуации е много важно да има стабилна връзка, неподатлива на интерференции, защото всички сигнали ще бъдат усилени с големи мощности. Същите принципи важат и за връзката между вашите грамофон и грамофонен предусилвател. Голямото предимство на балансираната връзка е способността и да премахва всеки прихванат шум и интерференции. А най-хубавото е, че по пририда всички грамофонни дози са балансирани трансдюсери на сигнал! Със „истински балансираниите” продукти на Pro-Ject вие ще използвате абсолютно всичко, буквално, от това, което дозата и иглата прихващат от плочата. Няма да жертвате половината от използвемия сигнал, както се случва при типичните небалансирани RCA връзки. 

X1 B идва с 5-пинов изходен жак и стандартен полу-балансиран интерконектен кабел Connect It Phono E 5P -> RCA.  Ако решите да го подобрите към напълно балансирания 5P към XLR (продава се отделно) и използвате балансиран грамофонен предусилвател (например Phono Box DS3 B или всеки от RS/RS2 сериите), вие ще бъдете напълно оборудван за истински балансирано преживяване. То ще доведе до повишаване на динамиката, до по-малко шум и до подобряване на съотношението сигнал/шум. Можете да си го представите така: ще започнете да чувате части в музиката, които преди сте смятали че не съществуват.

Дизайнът е специално настроен за да предложи най-критичните възможности на възможно най-добрата цена, и в него е използван десетилетния опит на Pro-Ject в производството на най-добре представящите се бюджетни грамофони:

MDF материалът е 2-3 пъти по-скъп от стандартните плоскости от дървени частици и пластмаса. Звучи и се усеща много по-добре.

Луксозната боя на X1 B със своите 8 слоя и ръчно полиране е 3-4 пъти по скъпа от обикновените фолиа. 

Отвътре е приютен изтънчен DC/AC генератор, който в комбинация с удобната възможност за превключване на оборотите доставя чист и стабилен ток към работещия безшумно двигател. Това също струва пари, но се справя в пъти по-добре от обикновен директно захранван AC двигател.

За още по-добро представяне, двигателят е декуплиран от плинта с помощта на нова система за окачване. 

Двигателят задвижва нов, тежък, безрезонансен акрилен плотер чрез суб-плотер и основен лагер от най-висок клас за меко въртене. Това е перфектната платформа върху която да поставите безценните си плочи, гарантираща абсолютна надежност в своето представяне.

X1 B е по-добър от предшествениците си благодарение на супер твърдото, перфектно темперирано рамо от сандвичова конструкция алуминий/карбон. Това ново 8,6-инчово рамо е невероятно леко и здраво, с подобрена защита срещу външни интерференции. Изработено като едно цяло парче, без използването на пораждащ вибрации държач за доза, азимута и вертикалния ъгъл на следене на рамото на X1 B могат да бъдат настроени, като това предлага гъвкавост която много хора търсят, особено в този нисък ценови клас. Рамото е снабдено с демпвана с TPE противотежест, която още повече редуцира резонансите между рамото и дозата. 

X1 B разполага с всичко нужно да задоволи всеки който се интересува от добрия звук. Идващ по избор със или без съвсем новата доза Pro-Ject Pick-IT S2 MM, изработена от експертите на Ortofon, но настроена от дизайнерския екип на Pro-Ject, грамофонът е готов за слушане минути след разопаковането му. 

На последно място, краката с възможност за настройка на височината от алуминий/TPE са един ексклузивен, но нужен завършек на този грамофон.Те служат за перфектно нивелиране и за изолирането на грамофона от повърхността на която е поставен. 

X1 B разполага с всички хай-енд характеристика на един модерен грамофон за да максимизира музиката и слушателското преживяване. Всички тези възможности всъщност могат да бъдат предоставени на слушателите  на разумна цена. Заради богатия опит и педантичния подход при изработката на Pro-Ject, са вложени ресурси, време и усилия за да доставят на любителите на качествен звук най-доброто за парите им, вместо да спестяват от всичко за да свалят цената. Това е едно силно изявление на фона на всички други дизайни, които предлагат повече "екстри" но по-лош звук. 

X1 се предлага в 3 цвята: дървен фурнир орех или луксозни черен или бял цвят

Характеристики:

Истински балансирани сигнал и връзка

Контрол на оборотите с електронно превключване за ултимативна стабилност на скоростта

Внимателно изолиран двигател за по-малко вибрации и шум

Суб-плотер с екстремно ниски толеранси на лагера – 0.001 мм

Лагер на плотера от неръждаема стомана с втулки от мек месинг и тефлон за възможно най-ниските нива на шум и румпел,както стабилно и акуратно предаване на скоростта .

Безрезонансен тежък 1,5 килограма акрилен плотер

8,6-инчово рамо от сандвичова конструкция алуминий/карбон с перфектно вътрешно и демпване и противотежест с TPE

Ултра ниски нива на триене на кардана с прецизно 4-точково лагеруване на рамото

Ortofon Pick it S2 MM доза, разработена заедно с Ortofon за звук с голяма динамика и пълнота 

Масивно и тежко шаси от MDF изработено на CNC

Луксозна боя от 8 слоя и ръчно полиране  

Алуминиеви крака с възможност за регулиране на височината

Ръчно изработен в Европа


Етикети:

Мнения (0)

Напиши мнение