21,999 лв.

Модел:
Technics SB-R1
Марка:
Technics

Няма оценка Напиши мнение

Безплатна доставка при плашане по банка

Кредитен модул TBI Bank 19.68

Само за 2053.24 лв. на месец

Описание

Система SB-R1

Постигане на суперлативно ниво на звукова репродукция благодарение на концепцията на Technics за линейна фаза и point-sound-source.

Система point-sound-source

За да се постигне фокус на звуковата сцена и прецизно поставяне на звуковите елементи в пространството, предните части на високоговорителите трябва да бъдат перфектно разположени, за да може звука да достига до ушите на слушателя едновременно, без значение от неговата позиция. Или с други думи, тонколоните трябва да звучи сякаш целия звук идва от една единствена точка (point sound source). 

Изцяло на на ново разработения плосък дву-лентов коаксиален високоговорител, който комбинира средно и високо честотни драйвери, работи с виртуален коаксиален нискочестотен високоговорител за да реализира концепцията point sound source, осигурявайки превъзходни характеристики на насочеността в целия честотен диапазон, без пикове и падове. 

Фазово презизен драйвер (дву-лентов коаксиален)

За вярна с оригинала репродукция на средно и високочестотния диапазон, Technics са разработили изцяло нов плосък дву-лентов коаксиален високоговорител. Плоската диафрагма на средночестотния драйвер е със сандвичова конструкция, и използва ултра-лек карбон с висока якост и алуминиево ядро на намотката. Този говорител запазва перфектно бутално движение в честотния диапазон дори и над точката на кросоувър с туитъра, и елиминира изкривяванията, породени от така наречения "ефект на кухината" при конвенционалните високоговорители с конусовидна диафрагма. Задвижващата система включва голям магнит, медна капсула и къса намотка с висока плътност, разположена по ръба за да се постигнат висока мощност и ниски нива на изкривявания, а шасито на говорителя е от излят алуминий със структура разсейваща резонансите за да се елиминират дори и най-малките нежелани вибрации. 

Ултра-широк честотен диапазон     

Благодарение на туитъра с купол от карбон, който е монтиран в центъра на плоския средночестотен високоговорител, SB-R1 са способни да репродуцират честоти чак до 100 kHz. А с нискочестотното представяне, слизащо до 20 Hz, тези озвучителни тела са готови да доставят обширната честотна лента която предлагат високо качествените източници на музика с висока резолюция.  

Кутии с висока якост и огъната форма    

В кутиите на тонколоните са използвани прегради с дебелина 50 мм, които поддържат системата и подтискат нежеланите резонанси, а страничните панели са изработени от огънат осем слоен MDF и редуцират вътршните и външните дифракции и отражения. 

Вътрешно разделяне отделя шасито на висока и ниска секция, като по този начин се предотвратяват стоящи вълни от нисък ред във вертикална посока. Изборът на абсорбиращ акустичен материал и неговата позиция са оптимизирани според честотния диапазон на всеки високоговорител, както и според обема на кутията, като това още повече помага за подтискането на стоящите вълни вътре в нея. Дори обръчите около всеки високоговорител са направени от материал с висок поглъщащ фактор за да се елиминира възможността да излиза звук от друго място освен от диафрагмите на високоговорителите.  

Лъскавият завършек на кабинетите е резултат на серия от процеси, които включват многократно нанасяне на покритие, шкурене и полиране - високото ниво на изработка допълва високо качествения звук. 

16 см. ниско честотен високоговорител с голям ход    

Technics са разработили нискочестотен високоговорител с голям ход, който е способен да възпроизведе супер-ниски честоти с драматично редуцирани нива на изкривявания, като доставя мощен, динамичен и откликващ бас. Дизайнът пуш-пул  (Symmetrical Surround Technology, SST) нулира вторичните харминични изривявания в нискочестотния диапазон.   

Високо качествена електроника    

Електрониката в озвучителните тела е разработена след дълго планиране и слушане - с цел да се максимизира представянето на всяка тонколона и да се постигне балансиран звук. За да се избегнат интерференции между високоговорителите и за да се минимизират вибрациите, отделните платки за ниски, средни и високи честоти са монтирани в кабинета на оптимални позиции.  

Характеристики:   

Emotive Acoustic Technology: Point-Sound-Source система , репродуциране на ултра-широк честотен диапазон    

Драйвер с прецизна фаза (плосък коаксиален дву-лентов) 

16 см нискочестоен високоговорител с голям ход и ниски нива на изкривявания   

Високо качествена електроника     

Изключително здрави кутии с заоблена форма    

Харектерен за Technics дизайн - черен пиано лак    

Предпазна решетка с магнитно фиксиране     

Вид: 3.5-лентов, с  6 високоговорителя и бас-рефлекс  (включително коаксилен дву-лентов за средни и високи честоти)     

Нискочестотен : 4 броя 16 см/6,5 инчови

Средно/високочестотен: Коаксиален, 16 см/6,5 инчов плосък / 2.5 cм/1 инчов с карбонов купол   

Честоти на срез на кросоувъра: 300 Hz, 3 kHz   

Честотен диапазон: 20 Hz - 100 kHz (-16 dB), 28 Hz - 90 kHz (-10 dB)   

Звуково налягане: 88 dB / 2.83 V (m)    

Съпротивление:  4 Ω         

Мощност: (IEC) 150 W (Rated), 300 W (Max)

Размери (Ш x В x Д): 408 x 1260 x 522 мм (включително терминалите) 

Тегло: приблизително 72 кг/брой

Аксесоари: 4 шпайка, 4 държача за шпайкове, 2 кабела за закъсяване на терминали, 1 почистваща кърпа, 4 дистанционера, ръководство на потребителя.   

Цена за чифт.

Мнения (0)

Напиши мнение