29,999 лв.

Модел:
Technics SE-R1
Марка:
Technics

Няма оценка Напиши мнение

Безплатна доставка при плашане по банка

Кредитен модул TBI Bank 19.68

Само за 2799.91 лв. на месец

Описание

Поставя нов стандарт в цифровите усилватели, използвайки съвременни високо качествени компоненти и иновативни технологии. 

JENO Engine (Jitter Elimination and Noise-shaping Optimization)

Цифровите колебания (jitter) са основна причина за изкривявания в цифровите системи. Те се пораждат от грешен тайминг, подаван от мастър-часовника при цифрово-анологовото конвертиране. За да се елиминира деградацията на музиката идваща от цифровите флуктуации, от Technics са разработили оригинална схематика за намаляване на jitter, използваща генератор в системата за склуптуриране на шума в нискочестотния диапазон и високо прецизен конвертор на семплиращите честоти за подтискане на цифровите трептения във високочестотния диапазон. По този начин, jitter-а се редуцира в целия честотен диапазон. 

Всичко това работи с изцяло на ново разработената и оригинална схема за конвертиране на сигнала с висока прецизност към PWM (Pulse Width Modulation), оптимизизирайки скороста за оформяне на импулсите, градуса и числото на ре-квантизацията и градацията на PWM, с конвертирането на сигнали с висока резолюция към PWM да се осъществява без деградация в динамичния обхват на материала. Тези нови технологии позволяват на новите цифрови усилватели на Technics да репродуцират натуралните и деликатни нюанси на музиката.  

GaN-FET Driver (високо-скоростни устройства с ниско съпротивление)

В усилвателната секция от Technics са използвали високо-скоростни GaN (галиев нитрид) FET драйвери със супер ниско съпротивление. Това позволява конструирането на усилвател с голяма мощност като се използва единична пуш-пул конфигурация, което позволява дължината на сигнала с голям ток да бъде минимизирана, а това води до невероятна линейност без значение от нивото на звука. 

LAPC (адаптираща се към натоварването фазова калибрация)

Съпротивлението на една тонколона не е константно - то варира според честотите, а това води до промяна в натоварването на усилвателя, и съответно потенциално и на звука. От Technics са измерили честотните амплитудно-фазови характеристиките на усилвателя със закачени озвучителни тела и са разработили алгоритъм за адаптивна оптимизиция на съпротивлението на тонколоната, използващ DSP за да постигнат идеален отклик на импулсите. Коригиращото процесиране, базирано на новия алгоритъм постига линейно представяне в целия честотен диапазон, едновременно в амлитуда и фаза, което не е възможно в конвенционалните усилватели, и доставя звук с богата пространствена експресия. 

Technics Digital Link (оригинална технология за предаване на цифрови сигнали)

Някои системи използват цифрова връзка между източника и предусилвателя, запазвайки цифровия сигнал чист колкото е възможно по-дълго. Technics Digital Link отива още по далеч. Технологията елиминира нуждата от функцията за усилване на предусилвателя, и вместо това предава и информация за нивото заедно с аудио сигналите директно към крайното стъпало - и всичко това в непокътнат цифров вид. Схематиката на усилвателя за редуциране на цифровите флуктуации подтиска всяка възможност за появяването им при предаването на сигнала, и след това обработва информацията за нивото преди веднага да я подаде към PWM конвертора. Този нов интерфейс за пренос на аудио данни пренася аудио сигналите и едновременно с това изкоренява възможноста за интерференции между каналите като предава ляв и десен канали отделно. Technics Digital Link постига една идеална усилвателна конфигурация, минимизирайки всяка деградация на сигнала между предусилвателя и крайното стъпало, като това води до превъзхдно отделяне на каналите и безпроблемно репродуциране дори на най-фините детайли. Крайният резултат: по-детайлен и по-динамичен звук.  

Високо-скоростно безшумно линейно захранване    

Акуратната репродукция на всичко от динамични и мощни звуци ди сигнали с ниски нива предавайки деликатните нюанси изисква специално захранване. То трябва да бъде едновременно мощно и нискошумящо, както и да бъде способно да откликне светкавично на постоянно променящия се аудио сигнал без никакви флуктуации на волтажа. Захранването на един обикновен усилвател се състои от голям и мощен трансформатор с голям капацитет и токоизправител. След изследване на различни начини за постигане на идеални вълни на волтажа и тока, Technics са решили да използват токоизправител с заглушаване на входа плюс дискретно стабилизирано захранване. Тези технологии, инкорпорирани в схемата на захранването позволяват на усилвателя да захранва озвучителните тела с мощност при всякакви условия.  

Генератор на часовника с батерия   

Най-доброто захранване за деликатно оборудване като генератора на часовника е новите усилватели е такова, което е напълно изолирано от всякакви шумове или флуктоации на захранването. Technics имат дългогодишен опит в използването на схематика с изолирани батерии, като в миналото са използвали батерии за изработотката на предусилватели с ултра-ниски нива на шум.   

Конструкция двойно моно 

Основната усилвателна схема напълно разделя пътя на сигналите на ляв и десен канал, през целия път до вторичната намотка на захранващия трансформатор за да предотврати интерференции и за да постигне идеален баланс.

Минимизиране на пътя на сигналите   

Дължината на пътя на сигналите е запазена колкото се може по къса за да се подобри съотношението сигнал/шум, да се редуцират потенциалните възможности за възникване на изкривявания и интерференции и за да се предостави най-директната комуникация с музиката. 

Двойно метално шаси с висока якост    

За да поддържа тежките части и компоненти и за да постави ниско центъра на тежеста за да подобри стабилността, вътрешното шаси на SE-R1 е изработено от дебели 3 мм листове, но усилвателя използва огромен и много тежък трансформатор - за да бъде стабилно укрепен и за да се редуцират вибрациите са добавени колони от излят алуминий на подходящите места между горния и долния панел на усилвателя. Външното шаси е изработено от дебели 7 мм алуминиеви плочи за да се противопоставят на ефектите на електромагнитните шумове.   

Високо качествени части и компоненти   

Големите терминали за тонколони позволяват свързването на дебели кабели, и дори и болтчетата са изработени с висока прецизност за да е сигурно че ще останат стегнати. Изолаторите са от излята стомана за голяма здравина и превъзходен демпващ ефект - това намалява вибрациите и предаването им към други устройства.

Характеристики:    

Акуратни цифрови технологии:

JENO Engine (Jitter Elimination and Noise-shaping Optimization) 

GaN-FET Driver (високо-скоростни устройства с ниско съпротивление)

LAPC (адаптираща се към натоварването фазова калибрация) 

Technics Digital Link 

Високо-скоростно безшумно линейно захранване    

Генератор на часовника захранван от батерия  

Конструкция двойно моно    

Двойно метално шаси с висока якост    

Характерен Technics дизайн      

Големи индикации с LED подсветка   

Симетрична структура    

Изходна мощност: 150 W + 150 W (1 kHz, T.H.D. 0.5%, 8 Ω, 20 kHz LPF) , 300 W + 300 W (1 kHz, T.H.D. 0.5%, 4 Ω, 20 kHz LPF)

Чувствителност на входовете/ входно съпротивление: UNBALANCED 1.2 V / 47 kΩ, BALANCED 1.2 V / 47 kΩ

Честотна характеристика: 1 Hz - 90 kHz (-3 dB, 8 Ω)

THD+N: 0.05 % (1 kHz, 75 W, 8 Ω, 20 kHz LPF)

Импеданс: A или B, Bi-wiring: 4-16 Ω, A + B: 8-16 Ω  

Аналогов вход: UNBALANCED x 1, BALANCED x 1

Цифров вход: Technics Digital Link x 1      

Захранване: AC220-240 V, 50 Hz/60 Hz

Консумация: 210 W

Размери (Ш x В x Д): 480 x 241 x 567 мм     

Тегло: приблизително 54 кг.    

Аксесоари: захранващи кабели, инструкция    


Мнения (0)

Напиши мнение