Creek Evolution 100CD

3,199 лв. 3,039 лв.

Модел:
Creek Evolution 100CD
Марка:
Creek

Няма оценка Напиши мнение
Кредитен модул TBI Bank 19.68

Вземи само за 298.84 лв.

12 x 298.84 лв.

Описание

Ако желаете да стриймвате музика от интернет, да слушате музика с висока резолюция от компютър, сателитен приемник или от телевизор, или просто да просвирвате компакт дискове с възможно най-добро качество на аудиото, Evolution 100CD е най-правилния продукт за вас. Неговият изключително гъвкав цифров предусилвател се превключва лесно между всеки от тези източници и има възможността да регулира с дистанционно усилването на изхода - всичко това в цифров вид. 

Със своите многобройни цифрови входове и изходи Evolution 100CD е един от най-добре оборудваните сериозни хай-енд цифрово-аналогови преобразуватели на пазара, въпреки конкурентната си цена. 

Evolution 100CD представлява един хай-енд ЦАП с вграден CD транспорт - не е просто CD плеър. Той може да приеме общо седем цифрови източника, включително и блутут. Той разполага и с два цифрови изхода и специална шина Creek RC, която разширява възможностите на инфра-червения сензор или се синхронизира с усилвателя от същата серия. 

За да се реализира пълния потенциал на слушането на музика от компютър във висока 24/192 резолюция, поддръжката на USB 2 е от съществено значение. Схематиката на Evolution 100CD работи с различни компютърни платформи, но изисква специален ASIO драйвер за да работи на PC. Драйверите ASIO и USB 2 могат да бъдат свалени от страницата на Creek.

Възможно най-доброто аудио качество е налично на балансирани и небалансирани изходи за максимална гъвкавост. Балансираните изходи се препоръчителни когато се използват дълги интерконекти. След продължителни тестове, инжинерите на Creek са селектирали най-добре звучащата изходна схематика преди да финализират дизайна. Небалансираните изходи са с тежки позлатени RCA накрайници.

Ако се нуждаете от дискретно просвирване на слушалки, в продукта е вграден високопроизводителен слушалков усилвател, който е способен да захрани повечето видове слушалки (от 8 ома до 2 килоома). Усилването се контролира от предния панел и от дистанционното.

За да се осигури представяне от най-високо ниво, специалния транспортен механизъм CDM-1 със слотово зареждане работи с отделен екстремно акуратен часовник с ултра-ниски нива на цифрови колебания, който се намира точно до цифрово-аналоговия преобразувател за перрфектна работа до последния бит.

Evolution 100CD изполава мощен 30 вата тороидален трансформатор за да осигури ниско магнитно поле и превъзходно ниско ниво на шум. Трансформаторът има три отделни намотки, осигуряващи захранване за аналоговата и цифровата част и транспорта. За захранването са използвани голям брой кондензатори с ниско съпротивление и регулатори на волтажа за да се оптимизира рабатата му. Използвани са и кондензатори от органични полимери за да декуплират критичните аналогови и цифрови схеми, а висококачествени WIMA полипропиленови кондензатори работят в изходните филтри. 

За да се оптимизира работата на Evolution 100CD са използвани два 24 Bit/192 kHz стерео цифрово-аналогови преобразуватели от най-висок клас, работещи в двоен диференциален режим за да се подобри унищожаването на изкривяванията и шума. Основният часовник с ниски нива на цифрови колебания работи на няколко честоти и оптимизира работата на ЦАП-а при всички семплиращи честоти. Напълно отделен часовник осигурява перфектната до последния бит работа на CD механизма. 

Козметично Evelution 100CD е подобен на интегрираните усилватели Evolution 50A и Evolution 100A - неговата тънка кутия и луксозния преден панел са с красив черен или сив завършек с дълбоко гравиране. Точно както и на подходящият му усилвател, меките му бутони предоставят превъзходно усещане. Всеки бутон разполага с подсветка за да показва ясно използваемите функции за оптимално преживаване на слушателя. 

Всички продукти на Creek използват големи OLED дисплеи, осигуряващи по висока яснота и резолюция от всяка друга технология. Дисплеят и подсветката на бутоните могат да бъдат настроени по яркост или напълно изключени чрез дистанционното управление. 

Системното дистанционно контролира всички функции на всички продукти от серията Evolution, включително усилвателите, CD/ЦАП, тунера Ambit и Ruby DAC.


Етикети:

Сподели

Мнения (0)

Напиши мнение