2,399 лв.

Модел:
Focal Chora 816
Марка:
Focal

Няма оценка Напиши мнение

Опции


Безплатна доставка при плашане по банка

Кредитен модул TBI Bank 19.68

Само за 235.90 лв. на месец

Описание

Идеални за домашно кино

2.5 лентови подовостоящи тонколони

Моделът Chora 816 е 2.5 лентови подовостоящи озвучителни тела с бас-рефлекс. Нискочестотният и ниско/средночестоният високоговорители са изработени с конуси от Slatefiber (шистови влакна), и работят в перфектна хармония за разкошна звукова репродукция и перфектно нискочестотно представяне. Звукът излиза пълнокръвно във вашето помещение, с динамични средни честоти и забележителен контрол и мощ. Предно разположеният бас-рефлексен порт е поставен под високоговорителите за да се минимизират изкривяванията, и благодарение на лекия наклон на фундамента на тонколоните те са с времево изравнено честотно представяне, фокусирано изцяло върху слушателя. 

Chora 816 се чувстват особено добре в системи за домашно кино и се вписват безпроблемно в помещения до 30 квадратни метра.

TNF високочестотен високоговорител от алуминий/магнезий 

Меки и прецизни високи честоти

Обграждащото окачване на купола към основота му е изработено от материал с памет, наречен Poron. Това окачване е директно взаимствано от световно известният берилиев високочестотен високоговорител на Utopia, и редуцира изкривяванията с една трета в честотния диапазон между 2000 и 3000 Hz – точно където човешкото ухо е най-чувствително.  Пространствеността и много ниската насоченост на този високоговорител с обърнат купол позволява копринените високи честоти да бъдат чути от всяка една точка във вашето помещение. 

Високоговорителя с конус от  Slatefiber (шистови влакна)

Перфектно балансиран звук  

Технологията Slatefiber, ексклузивна за Focal, използва рециклирани, не-тъкани карбонови нишки, добавени в сандвичова конструкция между два слоя от термопластични полимери. В своето търсене на перфектност, инжинерите на Focal са решили да използват насочени само в една посока не-тъкани въглеродни фибри, за да постигнат още по-голяма здравина и по-добър демпинг. Високоговорителите са изработени във фабриката на Focal, като са използвани ултра-модерни индустриални инструменти, а „шистовия” ефект на конусите осигурява освен по-добри здравина и надеждност, също така и лекота – трите най-важни неща за един добър високоговорител.

Един изчистен, модерен дизайн  

Серията Chora предлага модерен дизан, като тъмносивият цвят на конуса на Slatefiber високоговорителя добавя финалния акорд в рафинирания и автентичен външен вид.


Популярни цветове

Chora се предлагат в три цвята: черен, светло дърво и тъмно дърво. Три цвята, които им позволяват да се впишат във всеки интериор, допринасящи за тяхната уникална естетитика.

Спецификации:

Вид: 2,5-лентови подовостоящи озвучителни тела с бас-рефлекс  

Високоговорители: 

6,5 инча (16.5 см) Slatefiber нискочестотен

 6,5 инча (16.5 см) Slatefiber ниско/средночестотен

1 инч (25 мм) TNF алуминий/магнезий високочестотен с обърнат купол 

Чувствителност (2,83V/1 м): 89,5dB 

Честотна характеристика (±3 dB): 50Hz-28kHz

Точка на нискочестотно достигане (-6 dB): 45Hz 

Номинално съпротивление: 8Ω 

Минимално съпротивление: 4Ω 

Препоръчителна мощност на усилвателя: 40/200W

Честота на срез на кросоувъра: 270Hz - 2700Hz

Размери (ШxДxВ): 30.3x38.8x102.3 см

Нето тегло (тонколона с грил): 18.5 кг.  

Размери на опаковката (ШxДxВ): 110x34x48 см

Нето тегло (с опаковка): 20.5 кг 

Цена за чифт.


Мнения (0)

Напиши мнение