2,799 лв.

Модел:
Focal Chora 826
Марка:
Focal

Няма оценка Напиши мнение

Опции


Безплатна доставка при плашане по банка

Кредитен модул TBI Bank 19.68

Само за 275.24 лв. на месец

Описание

Флагманът в серията    

Три-лентови подовостоящи озвучителни тела

Тонколоните Chora 826 са олицетворение на достъпно решение за високо качествено възпроизвеждане на аудио за едно пълно слушателско удоволствие. Оборудвани с високоговорители използващи ексклузивната технология Slatefiber (шистови влакна), разработена и произвеждана във фабриката на Focal във Франция, тези озвучителни тела доставят балансиран и прецизен средночестотен диапазон и перфектно артикулиран бас, оставяйки ви да се насладите на голям, пълен и щедър звук. Аеродинамичният предноразположен бас-рефлексен порт елиминира изкривяванията и подпомага впечатляващото нискочестотно представяне. 

Модерният, изчистен дизайн на тонколоните в комбинация с цветови завършек по ваш избор и наклонения фундамент за по-добра звукова сцена и времево изравняване на честотния диапазон правят Chora 826 флагманът на тази серия, който е идеален за големи помещения.

TNF високочестотен високоговорител от алуминий/магнезий 

Меки и прецизни високи честоти

Обграждащото окачване на купола към основота му е изработено от материал с памет, наречен Poron. Това окачване е директно взаимствано от световно известният берилиев високочестотен високоговорител на Utopia, и редуцира изкривяванията с една трета в честотния диапазон между 2000 и 3000 Hz – точно където човешкото ухо е най-чувствително.  Пространствеността и много ниската насоченост на този високоговорител с обърнат купол позволява копринените високи честоти да бъдат чути от всяка една точка във вашето помещение. 

Високоговорителя с конус от  Slatefiber (шистови влакна)

Перфектно балансиран звук  

Технологията Slatefiber, ексклузивна за Focal, използва рециклирани, не-тъкани карбонови нишки, добавени в сандвичова конструкция между два слоя от термопластични полимери. В своето търсене на перфектност, инжинерите на Focal са решили да използват насочени само в една посока не-тъкани въглеродни фибри, за да постигнат още по-голяма здравина и по-добър демпинг. Високоговорителите са изработени във фабриката на Focal, като са използвани ултра-модерни индустриални инструменти, а „шистовия” ефект на конусите осигурява освен по-добри здравина и надеждност, също така и лекота – трите най-важни неща за един добър високоговорител.

Един изчистен, модерен дизайн  

Серията Chora предлага модерен дизан, като тъмносивият цвят на конуса на Slatefiber високоговорителя добавя финалния акорд в рафинирания и автентичен външен вид.

Популярни цветове

Chora се предлагат в три цвята: черен, светло дърво и тъмно дърво. Три цвята, които им позволяват да се впишат във всеки интериор, допринасящи за тяхната уникална естетитика.

Спецификации:

Вид: 3-лентови подовостоящи озвучителни тела с бас-рефлекс  

Високоговорители: 

2 х 6,5 инча (16.5 см) Slatefiber нискочестотни

6,5 инча (16.5 см) Slatefiber ниско/средночестотен

1 инч (25 мм) TNF алуминий/магнезий високочестотен с обърнат купол 

Чувствителност (2,83V/1 м): 91dB 

Честотна характеристика (±3 dB): 48Hz-28kHz

Точка на нискочестотно достигане (-6 dB): 39Hz 

Номинално съпротивление: 8Ω 

Минимално съпротивление: 2.9Ω 

Препоръчителна мощност на усилвателя: 40/250W

Честота на срез на кросоувъра: 270Hz - 2700Hz

Размери (ШxДxВ): 30.3 x 38.8 x 105.3 см

Нето тегло (тонколона с грил): 21.15 кг.  

Размери на опаковката (ШxДxВ): 113x34x48 см

Нето тегло (с опаковка): 24 кг 

Цена за чифт.


Мнения (0)

Напиши мнение