9,499 лв.

Модел:
KEF R11
Марка:
KEF

Няма оценка Напиши мнение

Опции

Кредитен модул TBI Bank 19.68

Вземи само за 934.07 лв.

12 x 934.07 лв.

Описание

R11 е топ-моделът от новата серия R. Използвайки четири 165 мм (6,5 инча) хибридни алуминиеви нискочестотни високоговорители, R11 "рови" надълбоко, и разкрива едни изключително чисти и музикални ниски честоти. Приютен в центъра им е поставена система Uni-Q от последно 12-то поколение. 125 мм (5 инча) средночестотен високоговорител и 25 мм (1 инч) високочестотен високоговорител с алуминиев купол са комбинирани за да доставят още по-естествено средночестотния диапазон, което досега не е било за вярване в тази ценова категория. Резултатът на всичко това е едни озвучителни тела, които могат да възпроизведат дори най-фините детайли с грациозност и рафинираност, на заедно с това да доставят сурова мощ и сила.

Uni-Q

Поставянето на високочестотният високоговорител в акустичния център на конуса на средночестотния високоговорител довежда акустичния идеал за единствена точка на звуковъзпроизвеждане съвсем близко до реализация. Новата R серия се възползва от новото 12-то поколение на легендарната система Uni-Q, която е била внимателно разработена със симулации и инструменти за анализ изцяло във фабриката на KEF. Инжинерите на KEF са успели драматично да намалят оцветяването редуцирайки резонансите между отделните елементи на системата. В резултат на всичко това, звукът е по чист, по прецизен и прави стерео картината много по-достоверна.

SHADOW FLARE

Идваща директно от серията Reference, технологията Shadow Flare представлява иновативен метод за редуциране на нежеланите отражения вътре в кутията за деликатни високи честоти. Shadow Flare е внимателно прифилирана отвеждаща повърхност, която разширява вълноводния ефект на Uni-Q системата. Високочестотният високоговорител вече няма “видимост” към ръбовете на кутията, което прави “сенчести места” в точките в които потенциала за дифракции е най-голям.  Резултатът е голямо подобрение на фините детайли, особено когато става въпрос за нежните нюанси на струни, извирени с ръка и други перкусионни звуци. 

Нискочестотни високоговорители 

Басът е истинския фундамент на музиката – всичко е изградени върху него, и точно за това максимизирането на представянето му е жизненоважен елемент за перфектен звук. Нискочестотните високоговорители в серията R са изработени със структура от две части, в която плитка вдлъбната алуминиева „кожа” седи върху хартиен конус. Тази отлична твърдина в комбинация с уникалната геометрия на конуса предоставя истинско бутално движение, даващо удар и скорост. За да контролират акуратно този могъщ говорител, от KEF също са разработили напълно на ново магнитната му система за да създадат още повече магнитно поле. Цялостният резултат е впечатлявящо и въздействащо нискочестотно представяне.

Укрепване на кутията   

Солидната платформа е от изключителна важност за страхотния звук. Новата серия R се възползва от специална система за изработка на слоевете материал на кутията. Тя използва вътрешно укрепване, което е сдвоено със „свободни” сглобки и разполага с висока ефективност при разсейването на нежеланите вибрации, които иначе биха променили изкуствено звука. 

Технология с гъвкав изходен порт 

Когато става въпрос за генериране на дълбок и добре артикулиран бас, дизайнът на бас-рефлексния порт е от съществено значение. Портовете в серията R използват иновативни гъвкави стени. Чрез използването на компютърно пресметната динамика на флуидите, изхода и профила на всеки порт е калкулиран да закъсни атаката на турболенцията, докато гъвкавите стени на порта предотвратяват оцветяването на средночестотния диапазон от надлъжните резонанси.

Характеристики:

Модел: R11

Дизайн: трилентов, с бас рефлекс   

Високоговорители:

Система Uni-Q : високочестотен: 25мм (1 инч) с вентилиран алуминиев купол , средночестотен: 125 мм (5 инча) с алуминиев конус      

Нискочестотен високоговорител: 4 x 165 мм (6.5 инча) хибридни алуминиеви 

Честота на срез на кросоувъра: 400Hz, 2.9kHz

Честотна характеристика: 30Hz-50kHz (-6dB)

Типичен резонанс на ниски честоти в стая: 26Hz (-6dB)    

Честотна характеристика: 46Hz-28kHz (±3dB)

Хармонични изкривявания: <0.3% 120Hz-20kHz (90dB, 1 м)

Максимално акустично налягане: 113dB

Препоръчителна мощност на усилвателя: 15-300W

Номинално съпротивление: 8 Ohm (минимално 3.2 Ohm)

Тегло: 37.7 кг.  

Размери (В X Ш X Д): 1249 x 200 x 383.5 mm (49.2 x 7.9 x 15.1 in.)мм с терминали*

Размери (В X Ш X Д):  1295.5 x 310.6 x 383.5 mm (51 x 12.2 x 15.1 in.) мм с терминали и основа*

Размери (В X Ш X Д): 1249 x 200 x 360 мм само кутията

Цветове: Черен пиано лак/бял пиано лак/орех 

Цена за чифт.

Сподели

Мнения (0)

Напиши мнение