1,899 лв.

Модел:
KEF R2c
Марка:
KEF

Няма оценка Напиши мнение

Опции

Кредитен модул TBI Bank 19.68

Вземи само за 186.74 лв.

12 x 186.74 лв.

Описание

В едно типично домашно кино, тонколоната за централен канал е може би най-здраво работещата. Тя помага на историята като се справя със задължението да предава безупречно диалога и повечето екшън на екрана. Със същата система Uni-Q като на основните озвучителни тела, използваща 125 мм (5 инча) средночестотен и 25 мм (1 инч) високочестотен високоговорител с алуминиев купол, R2c пресъздава всеки нюанс, и си пасва тонално с всички останали озвучителни тела от серията R. Двата 130 мм (5,25 инчови) нискочестотни високоговорителя позволяват на R2c да слезе дори и по-ниско, за да сме сигурни, че никой няма да пропусне нито един удар. 

Uni-Q

Поставянето на високочестотният високоговорител в акустичния център на конуса на средночестотния високоговорител довежда акустичния идеал за единствена точка на звуковъзпроизвеждане съвсем близко до реализация. Новата R серия се възползва от новото 12-то поколение на легендарната система Uni-Q, която е била внимателно разработена със симулации и инструменти за анализ изцяло във фабриката на KEF. Инжинерите на KEF са успели драматично да намалят оцветяването редуцирайки резонансите между отделните елементи на системата. В резултат на всичко това, звукът е по чист, по прецизен и прави стерео картината много по-достоверна.

SHADOW FLARE

Идваща директно от серията Reference, технологията Shadow Flare представлява иновативен метод за редуциране на нежеланите отражения вътре в кутията за деликатни високи честоти. Shadow Flare е внимателно прифилирана отвеждаща повърхност, която разширява вълноводния ефект на Uni-Q системата. Високочестотният високоговорител вече няма “видимост” към ръбовете на кутията, което прави “сенчести места” в точките в които потенциала за дифракции е най-голям.  Резултатът е голямо подобрение на фините детайли, особено когато става въпрос за нежните нюанси на струни, извирени с ръка и други перкусионни звуци. 

Нискочестотни високоговорители 

Басът е истинския фундамент на музиката – всичко е изградени върху него, и точно за това максимизирането на представянето му е жизненоважен елемент за перфектен звук. Нискочестотните високоговорители в серията R са изработени със структура от две части, в която плитка вдлъбната алуминиева „кожа” седи върху хартиен конус. Тази отлична твърдина в комбинация с уникалната геометрия на конуса предоставя истинско бутално движение, даващо удар и скорост. За да контролират акуратно този могъщ говорител, от KEF също са разработили напълно на ново магнитната му система за да създадат още повече магнитно поле. Цялостният резултат е впечатлявящо и въздействащо нискочестотно представяне.

Укрепване на кутията   

Солидната платформа е от изключителна важност за страхотния звук. Новата серия R се възползва от специална система за изработка на слоевете материал на кутията. Тя използва вътрешно укрепване, което е сдвоено със „свободни” сглобки и разполага с висока ефективност при разсейването на нежеланите вибрации, които иначе биха променили изкуствено звука. 

Технология с гъвкав изходен порт 

Когато става въпрос за генериране на дълбок и добре артикулиран бас, дизайнът на бас-рефлексния порт е от съществено значение. Портовете в серията R използват иновативни гъвкави стени. Чрез използването на компютърно пресметната динамика на флуидите, изхода и профила на всеки порт е калкулиран да закъсни атаката на турболенцията, докато гъвкавите стени на порта предотвратяват оцветяването на средночестотния диапазон от надлъжните резонанси.

Характеристики:

Модел: R2c

Дизайн: трилентов, затворен обем 

Високоговорители:

Система Uni-Q : високочестотен: 25мм (1 инч) с вентилиран алуминиев купол , средночестотен: 125 мм (5 инча) с алуминиев конус      

Нискочестотни високоговорители: 2 х 130 мм (5,25 инча) хибриден алуминиев   

Честота на срез на кросоувъра: 400Hz, 2.9kHz

Честотна характеристика: 64Hz-50kHz (-6dB)

Типичен резонанс на ниски честоти в стая:  49Hz (-6dB)   

Честотна характеристика: 74Hz-28kHz (±3dB)

Хармонични изкривявания: <0.3% 120Hz-20kHz (90dB, 1м)

Максимално акустично налягане: 110dB

Препоръчителна мощност на усилвателя: 15-200W

Номинално съпротивление: 8 Ohm (минимално 3.2 Ohm)

Тегло: 16.9 кг.  

Размери (В X Ш X Д): 175 x 550 x 308.5 мм с терминали*

Размери (В X Ш X Д): 175 x 550 x 285 мм само кутията

Цветове: Черен пиано лак/бял пиано лак/орех 


Сподели

Мнения (0)

Напиши мнение