3,099 лв.

Модел:
KEF R3
Марка:
KEF

Няма оценка Напиши мнение

Опции

Кредитен модул TBI Bank 19.68

Вземи само за 304.74 лв.

12 x 304.74 лв.

Описание

R3 редефинира представянето за букшелф озвучително тяло. И това не е голяма изненада, защото моделът използва същите говорители като най-добрата тонколона в серията – R11. Истинка трилентова тонколона, с нискочестотен високоговорител с размер от 165 мм (6,5 инча), повдигащ представянето на баса до нови висоти. 125 мм (5 инчов) средночестотен високоговорител и 25 мм (1-инчов) високочестотен високоговорител с алуминиев купол в Uni-Q  конфигурация надминаваща очакванията от толкова малко озвучително тяло.

Uni-Q

Поставянето на високочестотният високоговорител в акустичния център на конуса на средночестотния високоговорител довежда акустичния идеал за единствена точка на звуковъзпроизвеждане съвсем близко до реализация. Новата R серия се възползва от новото 12-то поколение на легендарната система Uni-Q, която е била внимателно разработена със симулации и инструменти за анализ изцяло във фабриката на KEF. Инжинерите на KEF са успели драматично да намалят оцветяването редуцирайки резонансите между отделните елементи на системата. В резултат на всичко това, звукът е по чист, по прецизен и прави стерео картината много по-достоверна.

SHADOW FLARE

Идваща директно от серията Reference, технологията Shadow Flare представлява иновативен метод за редуциране на нежеланите отражения вътре в кутията за деликатни високи честоти. Shadow Flare е внимателно прифилирана отвеждаща повърхност, която разширява вълноводния ефект на Uni-Q системата. Високочестотният високоговорител вече няма “видимост” към ръбовете на кутията, което прави “сенчести места” в точките в които потенциала за дифракции е най-голям.  Резултатът е голямо подобрение на фините детайли, особено когато става въпрос за нежните нюанси на струни, извирени с ръка и други перкусионни звуци. 

Нискочестотни високоговорители 

Басът е истинския фундамент на музиката – всичко е изградени върху него, и точно за това максимизирането на представянето му е жизненоважен елемент за перфектен звук. Нискочестотните високоговорители в серията R са изработени със структура от две части, в която плитка вдлъбната алуминиева „кожа” седи върху хартиен конус. Тази отлична твърдина в комбинация с уникалната геометрия на конуса предоставя истинско бутално движение, даващо удар и скорост. За да контролират акуратно този могъщ говорител, от KEF също са разработили напълно на ново магнитната му система за да създадат още повече магнитно поле. Цялостният резултат е впечатлявящо и въздействащо нискочестотно представяне.

Укрепване на кутията   

Солидната платформа е от изключителна важност за страхотния звук. Новата серия R се възползва от специална система за изработка на слоевете материал на кутията. Тя използва вътрешно укрепване, което е сдвоено със „свободни” сглобки и разполага с висока ефективност при разсейването на нежеланите вибрации, които иначе биха променили изкуствено звука. 

Технология с гъвкав изходен порт 

Когато става въпрос за генериране на дълбок и добре артикулиран бас, дизайнът на бас-рефлексния порт е от съществено значение. Портовете в серията R използват иновативни гъвкави стени. Чрез използването на компютърно пресметната динамика на флуидите, изхода и профила на всеки порт е калкулиран да закъсни атаката на турболенцията, докато гъвкавите стени на порта предотвратяват оцветяването на средночестотния диапазон от надлъжните резонанси.

Характеристики:

Модел: R3

Дизайн: трилентов, с бас рефлекс   

Високоговорители:

Система Uni-Q : високочестотен: 25мм (1 инч) с вентилиран алуминиев купол , средночестотен: 125 мм (5 инча) с алуминиев конус      

Нискочестотен високоговорител: 165 мм (6.5 инча) хибриден алуминиев   

Честота на срез на кросоувъра: 400Hz, 2.9kHz

Честотна характеристика: 38Hz-50kHz (-6dB)

Типичен резонанс на ниски честоти в стая: 30Hz (-6dB)    

Честотна характеристика: 58Hz-28kHz (±3dB)

Хармонични изкривявания: <0.3% 130Hz-20kHz (90dB, 1 м)

Максимално акустично налягане: 110dB

Препоръчителна мощност на усилвателя: 15-180W

Тегло:13.5 кг.  

Размери (В X Ш X Д): 422.2 x 199.6 x 335.5 мм с терминали*

Размери (В X Ш X Д): 422 x 199.6 x 312 мм само кутията

Цветове: Черен пиано лак/бял пиано лак/орех 

Цена за чифт.


Сподели

Мнения (0)

Напиши мнение