2,499 лв.

Модел:
KEF Q750
Марка:
KEF

Няма оценка Напиши мнение

Опции

Кредитен модул TBI Bank 19.68

Вземи само за 245.74 лв.

12 x 245.74 лв.

Описание

Q750 са средният модел в подовостоящите озвучителни тела в серията Q. Известният Uni-Q драйвер работи в комбинация с впечатляващия 165 мм (6,5 инчов) алуминиев ниско честотен високоговорител и два ABR (допълнителни бас радиатори) със същия размер, и тази конфигурация доставя удивително добра репродукция на всеки звук.

"Където и да стоите" Uni-Q звук   

В сърцето на еволюиралите тонколони от серията Q е задвижващата система Uni-Q. Тази характерна иновация на KEF поставя високочестотния високоговорител в акустичния център на ниско/средно честотния високоговорител, като по този начин се приближава максимално до акустичния идеал за звук от една точка. Резултатът е по-детайлен звук и акуратна три-измерна сцена, която се разпределя по-равномерно в помещението, отколкото е възможно при конвенционално озвучително тяло.  Ултра-широката дисперсия на Uni-Q е подобрена и със специалния "мандаринен" вълновод на KEF, намиращ се над купола на високочестотният високоговорител. 

Специално поставен високочестотен високоговорител    

С поставянето на туитъра в демпнат тунел, който осигурява внимателно терминиране на на звука, идващ  от задната страна на високочестния високоговорител, представянето на ниските средни честоти е драматично подобрено, а новия индуктор на кросоувъра осигурява още по-чисти и стегнати ниски честоти.  

Нов дизайн на системата    

В тези тонколони средночестотният високоговорител е поставен в затворен обем, и това намалява натоварването на Uni-Q системата, като повишава чистотата и детайла и доставя по-чист и стегнат бас. Средночестотното представяне е подобрено отново с повишаване на качеството високоговорителя, като е премахнат кондензатора, блокиращ DC. Неговото премахване също е довело до по-натурално нискочестотно разделяне между високоговорителите. 

Подпомагащи нискочестотни високоговорители и ABR    

Новите нискочестни високоговорители сега имат по-големи гофри, заедно с изцяло ново окачване за да продуцират по-чист бас при високи нива. Новата структура на конусите подобрява чистотата в средночестотния диапазон, а подобрените подпомагащи бас радиатори (Auxiliary Bass Radiator (ABR)) с ново странично и задно окачване доставят по-добре контролиран и по-впечатляващ бас.  

Характеристики:   

Модел: Q750    

Дизайн : 2,5 лентов, с бас рефлекс    

Високоговорители: 165 мм (6.5 инча) алуминиев Uni-Q,

25 мм (1ичов) вентилиран високочестотен с алуминиев купол,  

165 мм (6.5 инча) алуминиев нискочестотен  

2 x 165 мм (6.5 инча)  алуминиеви ABR  

Честотна характеристика: 48Hz-28kHz (±3dB)   

Честота на срязване на кросоувъра:   2.5kHz  

Максимално звуково налягане:111dB   

Препоръчителна мощност на усилвателя: 15-150W   

Чувствителност: 88dB  

Номинално съпротивление:  8 Ohms (минимум 3.8 Ohms)   

Размери В x Ш x Д:  923 x 210 x 306 мм, 977 x 323 x 310 мм с плинт 

Тегло:  16.5 кг.  

Цена за чифт.  


Сподели

Мнения (0)

Напиши мнение