2,999 лв.

Модел:
KEF Q950
Марка:
KEF

Няма оценка Напиши мнение

Опции

Кредитен модул TBI Bank 19.68

Вземи само за 294.90 лв.

12 x 294.90 лв.

Описание

Q950 е флагмана в серията Q. Известният Uni-Q драйвер работи в комбинация с впечатляващия 200 мм (8 инчов) нискочестотен високоговорител с голям ход и два ABR (допълнителни бас радиатори) със същия размер. С последните нововъведения и подобрения в акустиката и дизайна, Q950 доставя звук с висока резолюция и невероятна дълбочина и изключителна чистота.

"Където и да стоите" Uni-Q звук   

В сърцето на еволюиралите тонколони от серията Q е задвижващата система Uni-Q. Тази характерна иновация на KEF поставя високочестотния високоговорител в акустичния център на ниско/средно честотния високоговорител, като по този начин се приближава максимално до акустичния идеал за звук от една точка. Резултатът е по-детайлен звук и акуратна три-измерна сцена, която се разпределя по-равномерно в помещението, отколкото е възможно при конвенционално озвучително тяло.  Ултра-широката дисперсия на Uni-Q е подобрена и със специалния "мандаринен" вълновод на KEF, намиращ се над купола на високочестотният високоговорител. 

Специално поставен високочестотен високоговорител    

С поставянето на туитъра в демпнат тунел, който осигурява внимателно терминиране на на звука, идващ  от задната страна на високочестния високоговорител, представянето на ниските средни честоти е драматично подобрено, а новия индуктор на кросоувъра осигурява още по-чисти и стегнати ниски честоти.  

Нов дизайн на системата    

В тези тонколони средночестотният високоговорител е поставен в затворен обем, и това намалява натоварването на Uni-Q системата, като повишава чистотата и детайла и доставя по-чист и стегнат бас. Средночестотното представяне е подобрено отново с повишаване на качеството високоговорителя, като е премахнат кондензатора, блокиращ DC. Неговото премахване също е довело до по-натурално нискочестотно разделяне между високоговорителите. 

Подпомагащи нискочестотни високоговорители и ABR    

Новите нискочестни високоговорители сега имат по-големи гофри, заедно с изцяло ново окачване за да продуцират по-чист бас при високи нива. Новата структура на конусите подобрява чистотата в средночестотния диапазон, а подобрените подпомагащи бас радиатори (Auxiliary Bass Radiator (ABR)) с ново странично и задно окачване доставят по-добре контролиран и по-впечатляващ бас.  

Характеристики:

Модел: Q950    

Дизайн : 2,5 лентов, с бас рефлекс    

Високоговорители: 200 мм (8 инча) алуминиев Uni-Q,  

38 мм (1.5 инча) вентилиран високочестотен с алуминиев купол,     

200 мм (8 инча) алуминиев нискочестотен    

2 x 200 мм (8 инча) алуминиеви ABR 

Честотна характеристика: 44Hz-28kHz (±3dB)   

Честота на срязване на кросоувъра:  2.2kHz   

Максимално звуково налягане: 113dB    

Препоръчителна мощност на усилвателя: 15-200W    

Чувствителност:  91dB (2.83V/1m)   

Номинално съпротивление: 8 Ohms (минумум 3.2 Ohms)   

Размери В x Ш x Д:  1062 x 244 x 328 мм, 1116 x 357 x 328 мм с плинт   

Тегло: 20.6 кг. 

Цена за чифт.  

Сподели

Мнения (0)

Напиши мнение