Klipsch La Scala AL5

23,900 лв.

Модел:
Klipsch La Scala AL5
Марка:
Klipsch

Няма оценка Напиши мнение

Опции


Безплатна доставка при плашане по банка

Кредитен модул TBI Bank 19.68

Само за 2230.67 лв. на месец

Описание

Озвучителни тела, които всеки аудиофил трябва да притежава! Първоначално разработени за професионална употреба, La Scala AL5 доставят звук с възможно най-високо качество до най-малкия детайл – директно в дома ви.

Характеристики:

Трилентови, изцяло рупорни озвучителни тела  

Един ват може да генерира звуково преживяване като на канцерт  

Яснота, акуратност и забележителна тонална дефиниция  

Най-добра в клас, изключително здрава кутия, сглобена с гордост в Хоуп, щата Арканзас

Предлагат се в фурнири от естествена череша, сатенен черен ясен и американски орех

НАЙ-МНОГОСТРАНЧИВИТЕ ТОНКОЛОНИ НА KLIPSCH 

Оригинално разработвани за професионална употреба, La Scala са се доказали и като страхотен избор и за аудиофилите. La Scala вдъхват живот на най-фините музикални детайли, доставяйки винаги легендарния звук на Klipsch с чистота и лекота. Захранени само с 1 ват, тези озвучителни тела генерират 105 децибела звуково налягане, което означава, че La Scala ще възхитят слушателя си дори и ако използва усилвател със скромна мощност.

РАЗРАБОТЕНИ И ПРОИЗВЕДЕНИ В САЩ 

La Scala са изработени за да посрещнат тежките изисквания на Klipsch – най-сериозните в индустрията! Помните ли великия звук? От Klipsch също го помнят. Кутиите на La Scala все още се произвеждат в САЩ от гордите майстори в Хоуп, щата Арканзас. Точно както е искал Пол Клипш.

НЕОДИМОВ ВИСОКОЧЕСТОТЕН ВИСОКОГОВОРИТЕЛ

La Scala разполагат с неодимов туитър с 1-инчова диафрагма от полиамид и намотка от покрит с мед алуминий. Тази лека сглобка на диафрагмата и магнитната структура с висока здравина създават високата чувствителност на високочестотния високоговорител от 105 dB и го прави най-ефективния туитър на крайния пазар. При сдояването му с 90° x 40° Tractrix® хорна, високочестотния високоговорител поставя нови стандарти на представяне, динамичен обхват и акустично налягане. 

СРЕДНИ ЧЕСТОТИ

Според Пол Клипш “ние живеем с средните честоти”, и тази философия представява една от най-критичните части в дизайна на озвучителни тела. Средночестотната част на La Scala използва 2-инчов компресионен драйвер, сдвоен за високоефективна експоненциална хорна, която максимизира мощността и представянето на системата. В резултат получаваме по-малко изкривявания от усилвателя и тонколоната. Това означава яснота, акуратност и забележителна тонална дефиниция. 

BI-AMP ПАНЕЛ И ТЕРМИНАЛИ

Премиум алуминиевия панел с терминали на La Scala може да приеме големи и високо качествени тонколонни кабели. Здрави, удобни и качествени терминали осигуряват възможност за bi-wire или bi-amp свързване.  Качественото изпълнение продължава с вътрешното окабеляване, което е изпълнено с AudioQuest Type 4 кабели с геометрия четворна звезда и карбонова изолация, инжектирана с азот и солидни медни проводници.

ВИСОКОКАЧЕСТВЕНИ ДЪРВЕНИ ФУРНИРИ

В Klipsch се използват най-качествените дървени фурнири за серията Heritage. Фурнирите се следят и подреждат след като са били деликатно отрязани от дървото, и след това прецизно се аранжират огледално. Всичко това придава естетически издържан външен вид на всяка тонколона, който е приятен за окото.

НАПАСНАТИ ДВОЙКИ

Всеки чифт озвучителни тела от серията Heritage е напаснат, като е използван фурнир от едно и също дърво. Всяка кутия е внимателно напасната, така че всяка тонколона във всеки чифт да е практически идентична с другата. Въпреки че тонколоните се движат по двойки във фабриката, всеки завършен продукт бива инспектиран и описан, след което му се дават последователни серийни номера. Всичко това доказва, че всяко озвучително тяло от серията Heritage напуска фабриката като едно истинско произведение на изкуството.

ИЗРАБОТЕНИ ДА БЪДАТ ВЕЧНИ

Докато всеки компонент от La Scala е изработен да бъде вечен, от Klipsch винаги са смятали, че ролята на кутията в репродукцията на звука е с критично значение. От работниците във фабриката в Хоуп, щата Арканзас, до инжинерите в Индианаполис – от Klipsch винаги са поставяли акцент върху дизайна на кабинетите. Изработени от над 100 дървени панела, кутиите на Klipschorn са сглобени с помощта на най-висококачествените лепила и сглобки. Това са едни озвучителни тела, които ще бъдат предавани от поколение на поколение.

Спецификации:

Честотна характеристика (+/- 4 dB): 51Hz – 20kHz 

Чувствителност: 105dB @ 2.83V / 1 м 

Мощност (продължителна/пикова): 100W / 400W 

Максимално акустично налягане (SPL): 121dB

Номинално съпротивление: 8 ohms compatible 

Честота на срез на кросоувърите: високи честоти: 4500H; средни честоти: 450Hz

Високочестотен високоговорител: K-771 - 1 инч (2.54 см) компресионен драйвер с лека диафрагма от полиамид сдвоен с 90 x 40 градусова Tractrix хорна 

Високочестотна хорна: Traxtrix

Средночестотен високоговорител: K-55-X – 2 инча (5.08 см) компресионен драйвер с диафрагма от фенол 

Средночестотна хорна: Експоненционална  

Нискочестотен високоговорител: K-33-E  - 15 инча (38.1 см) с конус от композитни материали, поставен в нагъната хорна   

Материал на кутията: брезов шперплат и MDF 

Вид на кутията: Изцяло рупорен дизайн   

Височина: 101.6 см

Широчина:  61.59 см

Дълбочина: 64.29 см 

Тегло: 91 кг

Цветове: сатенен черен ясен, американски орех, натурална череша 

Плат на решетките: сив металик

Цена за чифт.


Мнения (0)

Напиши мнение