1,650 лв. 1,568 лв.

Модел:
NAD C 588
Марка:
NAD

Няма оценка Напиши мнение

Безплатна доставка при плашане по банка

Кредитен модул TBI Bank 19.68

Само за 146.35 лв. на месец

купи на изплащане
12 x 0.00 лв.

Описание

NAD са добре известни със своите иновативни, високо качествени но и достъпни грамофони. Докато самото устройство на грамофона изглежда просто, извличането на цялата музикална енергия от пътечките на плочата без да се сформират деструктивни резонанси изисква едновремено наука и изкуство. Нека да погледнем отблизо всеки един от елементите на C 588 с обяснение за изборите, които са направи инжинерите на NAD.

Електронен контрол на скоростта   

Точната скорост на въртене е от изключителна важност за всеки грамофон, взимайки в предвид изключителната чувствителност на човешкото ухо към моментните промени в скоростта (и съответно интонацията), които са наречени Wow (ехо) и Flutter (трептене). Най-често срещания пример е звукът от крива плоча, при която иглата се движи по бързо при изкачване и по бавно при слизане на изкривената страна, което води до резки промени в музикалния тон. Трептенето (flutter) представлява много бързи и малки промени в скоростта на въртене, обикновено породени от двигателя. C 588 се справя и с двата проблема с доказани и ефективни решения. Специализираният двигател със синхронен часовник с висока прецизност е едновременно много меко и акуратно работещ, особено когато се захранва от променлив ток със стабилен волтаж. За да се осигури споменатия стабилен променлив ток, инжинерите на NAD са изолирали захранването от мрежата конвертирайки го в чист прав ток, след което генерират прецизна честота на променлив ток за да регулират синхронния двигател. Използването на ремък със специален състав за задвижването на плотера допълнително филтрира и изолира всички останали вибрации породени от мотора. Всички въртящи се части са изработени от алуминиева сплав, изработена машинно с много малък допуск за да се елиминира всяка възможност за ексцентричност при движение и пораждането на вибрации от задвижващата система. 

Рамо и доза   

C 588 използва специално разработено карбоново рамо с фиксиран държач за доза и декуплираща контра тежест и магнитна анти-скейтинг компенсация. Грамофонът идва с фабрично инсталирана доза Ortofon 2M Red, която предлага превъзходно следене и пълнообхватен звук с деликатни нюанси. C 588 използва по-дълго от обичайното 9 инчово рамо за да оптимизира отвеса и да редуцира грешките от ъгъла на следене. Инжинерите са включили и възможност за настройка на азимута и ъгъла на вертикално следене за перфектна настройка за всяка доза, като в комплекта е включен и инструмент за калибровка – рядкост в този ценови сегмент. 

Затварянето на триъгълника

За да се разкрие напълно микро динамиката на музиката е нужно много стабилно куплране на плотера и рамото. Това създава триъгълник, и така вибрациите се предават от плочата към плотера, през вала и лагера към шасито, от там през сглобката на рамото към шарнира и към рамото обратно то дозата и иглата. По този път има много отделни части и някой от тях се движат относително една към друга чрез механични шарнирни връзки. Ако има и най-малък ход в тези връзки част от музикалната енергия ще се загуби. Точно за това от NAD са подходили с голямо внимание към прецизната изработка, сглобка и тестове.

Контрол на резонансите и изолация   

Да се редуцират всички нежелани вибрации до минимум е от критична важност за получаването на най-добър резултат при просвирване на винилови плочи.  Понеже тези вибрации могат да бъдат породени от различни източници, като вътрешни, така и външни, всички материали и размери са били внимателно калкулирани за да редуцират и балансират всички резонанси за да предотвратят натрупването на енергия в определени честоти. За да се изолират външните резонанси, идващи от озвучителните тела или от отраженията на звука от пода и стените, инжинерите на NAD са използвали основа от масивен MDF със специално настроени демпващи крака заедно с дебел анти-резонансен капак. Изборът на стъклен плотер, филцов мат, шаси от MDF и карбоново рамо е направен след внимателно обмисляне с цел всички компоненти да работят заедно до лимита си за редуциране на вибрациите. 

Рецептата или съставките?

Всички казват, че добрият готвач може да приготви вкусна храна дори и от най-основни продукти, докато готвач без опит може да направи бъркоч дори от най-изтънчените и екзотични съставки. Марката NAD е готвач с 5 звезди в света на аудиото, забърквайки многократно награждавани продукти вече 45 години. От марката смятат, че C 588 е със перфектното съотношение качество/цена, използвайки много елемантарни части, но с високо качество, като са ги разработили прецизно за да работят заедно в перфектна хармония.  В NAD вярват, че резултатът е фестивал за слуха ви, който ще работи безупречно с години и ще вдъхне нов живот на вашата безценна колекция от плочи, запазвайки ги и за бъдеще. 

Детайли и спецификации:  

Грамофон с ремъчно задвижване 33/45 оборота

Плотер от 10 мм стъкло с филцов мат

Суб-плотер от прецизна сплав

Прецизен променливотоков двигател  

Изолирано променливовоково захранване с универсален волтаж

9 инчово карбоново рамо с фиксиран държач за доза   

Фабрично инсталирана доза Ortofon 2M Red 

Възможност за настройка на VTA и азимут 

Шаси от масивен MDF   

Метални крака с настроена изолация  

Анти-резонансен капак

Етикети:

Мнения (0)

Напиши мнение