6,699 лв.

Модел:
NAD M22 V2
Марка:
NAD

Няма оценка Напиши мнение
Кредитен модул TBI Bank 19.68

Вземи само за 658.74 лв.

12 x 658.74 лв.

Описание

Свържете се с емоцията на звука на живо чрез детайлния звук с невероятен контрол и прозрачност. Това е M22 V2. Лесно е да намерите усилватели, които са превъзходни в едно или две направления, но M22 е усилвател, който наистина прави всичко добре. Широка честотна лента с отворен контур, екстремно ниски нива на фазови разлики, почти несъществуващ шум, хармонични и интермодулационни изкривявания независими от натоварването, способност за доставяне на голям ток, ниско изходно съпротивление (висок дъмпинг фактор), и всичко това с напълно еднакви характеристики по цялата чуваема честотна лента - не случайно този усилвател се представя изключително. Просто трябва да го чуете, за да го почувствате. Хибридното цифрово усилване на M22 използва последната технология в усилвателите nCore™, лицензирана от Hypex, за да осигури почти идеално усилване с изкривявания под възможностите за измерване, ултра-висок дъмпинг фактор и безусловна стабилност с всички озвучителни тела. Стегнат, детайлен звук с невероятен контрол и прозрачност - вие получавате най-доброто възможно изживяване. С технологията nCore™ Hypex са подобрили концепцията си UcD, достигнатайки нови нива на перфектност чрез по-добър модулатор за по-прецизно премахване на обратната връзка и по-добра генерация на PWM. Изцяло дискретните предусилватели и изходна част също са били подобрени за по ниски нива на изкривявания през работния цикъл, както и за минимизиране на загубите в режим на изчакване - обикновено конфликтни изисквания за конвенционалните драйверни интегрални схеми. Добавеният контролен цикъл използва интегратор с адаптивни нива на претоварване, което позволява да бъдат използвани допълнително още 20dB обратна връзка по цялата честотна лента, поради екстремно ниските нива на фазови измествания, което е довело до драматично редуциране на изкривяванията във всички честоти. Това е добавено към вече невероятните характеристики на концепцията UcD като независимост от натоварването и способност за постигане на голям ток - два от най-важните отличителни белега на страхотно звучащите усилватели. 

Безгрижна мощност 

Разполагайки с последно поколение цифров PowerDrive™, M22 предлага минимум 300 вата на канал с изключителен резерв от динамична мощност при ниско съпротивление. M22 е способен да отдаде повече от 400 вата на канал дори  и при 8 ома, повече от 700 вата при 4 ома и 1000 вата при 2 ома. Нуждаете се от още? Използвайте мостовия режим и ще получите 950 вата при 8 ома в моно режим. Този усилвател може безпроблемно да захрани всяко озвучително тяло до нива от концерт на живо с невероятна ефективност и ниска консумация на енергия. Контролът на PowerDrive произлиза от усредняването на изходната мощност и добавянето на времева константа, което клипира сигнала по един изключително чист начин и съответно го ограничава до указаната пикова мощност при продължително натоварване. Контролирайки кривата на мощността, се осигурява максималната чиста мощ при всички условия на работа. 

Перфектно представяне 

Изходната част е само една от няколкото схеми на усилвателя, която допълва останалите за да се постигне оптимално представяне. Този усилвател е правотоков от начало до край, от входа до изхода, няма нито един кондензатор по пътя на сигнала. Да, разполага с полезен филтър за срязване с 12dB на октава на честотите под 2Hz. Това се постига с използване  на уникална топология, която функционално е обратна връзка. Но все пак не е обратна връзка в традиционния смисъл, защото не измерва правия ток на изхода за да върне коригиращ сигнал. Вместо това част от входния сигнал се подава към отделна верига с нискочестотен филтър от втори ред. Изходът от тази операция се отделя от входния сигнал към втория етап, и по този начин се премахва DC. Чисто и динамично. Доброто представяне на сигнала по целия му път е критически зависимо от захранването - в този случай то е добре регулирано, но не твърде стегнато, специално разработено импулсно захранване. Промяната на стойността му в зависимост от натоварването позволява максимална динамична мощност, много малък среден ток, и много ниски нива на изкривявания. Вторичните захранвания са регулирани индивидуално и са декуплирани от всеки операционен усилвател за възможно най-ниски нива на шум и максимален динамичен обхват. 

Аудио спецификации: 

Изходна мощност при продължителна работа на 8 ома и 4 ома (стерео режим: 300 W (20 Hz-20 kHz с 0.1% хармонични изкривявания, при работа на двата канала) Изходна мощност при продължителна работа на 8 ома (мостов режим): THD+N (20 Hz – 20 kHz) (CCIF IMD, SMPTE IMD, DIM 100): 900 W (20 Hz – 20 kHz с 0.1% хармонични изкривявания (<0.005 % от 250 mW до 290W, 8 ома и 4 ома) 

Забележка: измерванията са направени с Audio Precision AUX-0025 или Prism dS-LPF пасивен нискочестотен филтър 

Съотношение сигнал/шум: >100 dB (A-weighted, референция 1 W при 8 ома) > 120 dB (A-weighted, референция 300W при 8 ома)

Пикова мощност: (стерео режим, при 1 kHz на 8 ohms 0.1 % хармонични изкривявания) > 300 W 

Пикова мощност: (мостов режим, при 1 kHz на 8 ohms 0.1 % хармонични изкривявания) > 950 WIHF динамична мощност, (стерео режим, при 1 kHz на 8 ohms 0.1 % хармонични изкривявания) 8 ома: 400 W, 4 ома: 700 W, 2 ома: 1000 W 

Дъмпинг фактор: >800 (референция 8 ома) 

Честотна характеристика ±0.1 dB: (20 Hz – 20 kHz) 

Чувствителност на входа (за 300W на 8 ома): 1.73 V Нива на гейн: ниско: 19 dB, средно: 24 dB, високо: 29 dB 

Минимално входно ниво за автоматично включване: 5 mV на 1 kHz 

Консумация в режим на готовност: <0.5 W 

Размери и тегло: 

Брутни размери: (Ш x В x Д): 435 x 103 x 379 мм Нетно тегло: 8.9 кг, Тегло с опаковка: 15 кг


Сподели

Мнения (0)

Напиши мнение