9,790 лв.

Модел:
NAD M33
Марка:
NAD

Няма оценка Напиши мнение

Безплатна доставка при плашане по банка

Кредитен модул TBI Bank 19.68

Само за 913.73 лв. на месец

купи на изплащане
12 x 930.48 лв.

Описание

Въпреки своите семпли форми, разполагащият с BluOS™ ЦАП/усилвател М33 е един ултра-високо-производител стрийминг усилвател предлагащ превъзходен аудиофилски звук. Като BluOS™ компонент, M33 може да бъде комбиниран с други плеъри в екосистемата BluOS™, което позволява да имате устройство с безжична свързаност във всяко помещение на дома си, което предлага възможността за една завършена аудио система, свиреща в целият ви дом. С въвеждането на новата усилвателна технология Purifi Eigentakt™ Hybrid Digital, M33 следва дългогодишните традиции на NAD в намирането и разработването на съвременни усилвателни технологии. Усилвателят предлага минимум 200 вата на канал на разположение във всеки един момент, и резултатът е аудио представяне като на живо, онагледено от ултра-ниски нива на изкривявания и шум.

BluOS™ музикален стрийминг с висока резолюция

Летвата е вече вдигната с M33 BluOS стрийминг усилвателят.

Флагманския модел интегриран усилвател на NAD е изграден около забележителния успех на предшественика си, най-съвременни технологии и висока мощност.

Като част от постоянно разтящатата екосистема от съвместими продукти, BluOS™ тясно интегрира хардуеър и софтуеър за едно невероятно преживяване на клиента. Единствената истинска безжична система за аудио стрийминг с висока резолюция в наши дни, BluOS™ поддържа най-новия стандарт MQA (Master Quality Authenticated). BluOS™ поддържа и още над 20 безплатни и платени стрийминг услуги, както и съхранени в локалната мрежа музикални колекции. M33 разполага с всички аудиофилски характеристики, но с BluOS™ добавя и широк диапазон от възможности, които разширяват функционалността му и в същото време улесняват лекотата на употреба. Системата се контролира с приложението BluOS App, с идващото в комплекта дистанционно управление или чрез гласови команди с помощта на Amazon Alexa или Google Assistant устройства - можете никога да не докоснете предния панел на вашия M33.

Оптимизация според помещението с DIRAC Live Room Correction 

Всички експерти се съгласяват, че акустиката на едно помещение е най-слабото звено в повечето музикални системи, като отраженията влошават тоналния баланс и динамиката на музиката. Dirac, една от най-награждаваните системи за корекция според акустиката на стаята, не само настройва честотния отклик, но за разлика от други подобни системи тя също оптимизира импулния отклик. След оптимизация на взаимодействието между озвучителните тела и помещението, музиката звучи по-натурално и по-живо. В комплектът на M33 идва и прецизен микрофон, с който се измерва стаята, дори и около перфектната позиция за слушане, за да може вашата система да бъде перфектно калибрирана за опимално представяне. Дори най-изтънчените озвучителни тела могат да бъдат забележително подобрени с калибровката на Dirac. Всеки от петте слота памет за настройка може да запемети уникално измерване на стаята или различни честотни характеристики за да задоволят определени  музикални вкусове или жанрове. M33 поддържа и функцията на Dirac – Bass Control за двата независими изхода за събуфъри.

Гъвкавостта посреща висока стойност за дълъг период от време

Във своята стандартна форма, M33 е много завършен с голям обхват от входове, изходи, BluOS, Dirac, HDMI и други вече интегрирани в неговото шаси – усилвателят би посрещнал нуждите на най-изискващите клиенти. За да се минимизира риска от бъдещо технологично остаряване, M33 идва с два MDC (Modular Design Construction – конструкция с модулен дизайн) слота, които позволяват бъдещи разширения, подобрения и технологични ъпдейти. NAD са представили MDC платформата преди повече от десетилетие, и досега тя безотказно е предоставяла на стари устройства добавянето на технологии, които не са съществували по време на тяхното представяне на пазара.

Свързаност и безжична гъвкавост

Без значение дали искате да свържете цифрови или аналогови източници, M33 идва оборудван да приеме всичко това – 6 цифрови входа и 3 аналогови входа, включително грамофонен вход. Отзад ще намерите и два комплекта терминали за озвучителни тела, давайки възможност за bi-wire и стерео изход за събуфъри с възможност за цялостно конфигуриране на цифровия кросоувър. Airplay 2 и Bluetooth AptX-HD позволяват локално безжично стриймване от телефони или таблети.

Грамофонът и слушалките не са забравени

M33 разполага с висококачествен  грамофонен вход,  който превъзхожда дори и специализираните външни устройства. Акуратна RIAA еквализация, умен инфрасоник филтер с фазово анулиране, и огромен запас за претоварване за да изкара най-доброто от вашите любими грамофонни плочи. А освен всичко това, слушалковите ентусиасти ще бъдат впечатлени от звука на дискретния слушалков усилвател, който е способен да захрани дори и планарни и студийни слушалки с високо съпротивление. Със висок волтаж и ниско изходно съпротивление, всички слушалки ще звучат по възможно най-добрия начин. За тези, които искат да се наслаждават на своите слушалки, но не искат да са обвързани с кабел, интегрирания Bluetooth AptX-HD модул позволява и режим на предаване към безжични слушалки.

Атрактивен дизайн със страхотна ергонимика

Изцяло излятото шаси от специална сплав е елегантно, но и практично. Единственото копче за контрол на усилването е допълнено от чувствителен на докосване цветен течнокристален дисплей. Здравите панели с магнитни изолиращи крака, контактуващи с шасито в малка точка осигуряват солидна основа за многослойните платки и сложната вътрешна конструкция. M33 използва изключително модерен и свеж нов прочит на традиционния стерео усилвател, с възможности и представяне от бъдещето.

Интеграцията в „умна къща” е лесна

BluOS осигурява контрол “без ръце” с пълна интеграция с всяко устройство, използващо Amazon Alexa или Google Assistant. Чрез AirPlay 2, имате възможност за контрол и със Siri. Значително внимание е било обърнато на пълната съвместимост с всички водещи системи за домашна автоматизация на компании като Apple, Crestron, Control4, Lutron, KNX и много други. Това означава, че заедно с осветлението, щорите, отоплението, климатизацията и охранителната система, интеграторите могат безпроблемно да контролират и многозонова BluOS аудио система от собствения си интерфейс. Всички възможности за интеграция са сертифицирани за надеждна и безотказна работа. Специалното приложение BluOS App за iOS и Android устройства и таблети, както и за персонални Apple OS или Windows компютри е напълно безплатно и е подобрявано регулярно.

Ключови характеристики на NAD Masters M33:

BluOS стрийминг ЦАП усилвател  

HybridDigital Purifi Eigentakt™ усилвателна технология

Мощност при продължителна работа: 200W на 8/4 Ohm

32-BIT/384kHz ESS Sabre цифрово-аналогов преобразувател

Dirac Live корекция според акустиката на помещението

Цветен течнокристален дисплей, чувствителен на докосване  

Интеграция в многозонова BluOS аудио система

2 x MDC слота за бъдещи разширения и подобрения  

Безжичен контрол чрез AirPlay 2 и aptX HD Bluetooth двупосочна интеграция

Обширни цифрови и аналогови възможности за свърване, включително и HDMI eARC

Интегрира се безпроблемно с водещи системи за домашна автоматизация 

MDC (дизайн с модулна конструкция) предлага възможността за ъпгрейд към бъдещи цифрови формати, когато те бъдат представени. Налични са два MDC слота. 

Приятелски за контролна интеграция RS232 сериен порт. Спусъчен 12V вход/изход.

Инфрачервено дистанционно управление с функция за обучение.  


Усилвателна секция

o Рейтинг на изходна мощност (референтни 20 Hz-20 kHz с посочените нива на хармонични изкривявания (THD), при работа на два канала): >200 W на 8 ohms; >380 W на 4 ohms

o Рейтинг на изходна мощност, в режим Bridge(референтни 20 Hz-20 kHz с посочените нива на хармонични изкривявания (THD)): >700 W на 8 ohms

o Чувствителност на входа: 865 mV (референтни 200W на 8 ohms, с максимално усилване)

o Нива на хармонични изкривявания (THD) (20 Hz – 20 kHz): <0.003 % (1W до 200 W, 8 ohms и 4 ohms)

o Съотношение сигнал/шум: >98 dB (A-weighted, референция 1 W изход на 8 ohms); >120 dB (A-weighted, референция 200 W изход на 8 ohms)

o Clipping мощност: >210 W (0.1 % THD 1 kHz 8 ohms)

o IHF динамична мощност: 8 ohms: 260 W; 4 ohms: 520 W

o Пиково изходно напрежение: ≥25 A (на 1 ohm, 1 ms)

o Дъмпинг фактор: >800 (референция 8 ohms, 20 Hz до 6.5 kHz)

o Честотен отклик: ±0.2 dB (20 Hz -20 kHz); -3 dB на 60 kHz

Предусилвателна секция

Линейни входове

Входно съпротивление (съпротивление и капацитет): 47kΩ/180pF

Чувствителност на входа: 280mV (референция  500mV изход, при максимално усилване)

Максимално входно ниво 20Hz-20Khz: 2 Vrms/8 Vrms (в режим ниска чувствителност)

Тон корекции: високи: ±10dB на 10kHz ниски: ±10dB на 100Hz

Максимален изходен сигнал: 4Vrms (референция 0.1% THD)

Предусилвателен изход

Максимално изходно ниво: 3.9 Vrms (референция 0.1% THD)

Съотношение сигнал/шум: >120 dB (A-weighted, референция 2 V изход)

Изходно съпротивление: 100 ohms

Изходи за събуфър

Максимално изходно ниво: 1.1 Vrms (референция 0.1 % THD 100Hz)

Съотношение сигнал/шум: >102 dB (20 Hz-20 kHz, референция 1V изход)

Хармонични изкривявания+шум: <0.005 % (референция 1.1 V 20 Hz-200 Hz)

Изходно съпротивление: 680 ohms

Грамофонен вход

Чувствителност на входа: MM: 1.2 mV; MC: 100 µV

Съпротивление на входа (съпротивление и капацитет): MM: 56 kohms/100 pF; MC: 100 ohms/280 pF

Съотношение сигнал/шум (референция 2 V предусилвателен изход A-weighted): MM: >92 dB; MC: >76 dB

Хармонични изкривявания+шум (референция 2 V предусилвателен изход на 1kHz): MM: <0.003 %; MC: <0.02 %

RIAA акуратност на отклик MM/MC: ±0.2 dB 20 Hz -20 kHz

Слушалков усилвател

Изходно съпротивление: 2.2ohms

Изходна мощност: >100 mW/32 ohms

BLUOS секция

Аудио

Поддържани аудио файлови формати: MP3, AAC, WMA, OGG, WMA-L, ALAC, OPUS

Поддържани аудио файлови формати с висока резолюция: FLAC, MQA, WAV, AIFF

Семплираща честота: до 192 kHz

Дълбочина на битовете: 16 – 24

Свързаност

Мрежова свързаност: Gigabit Ethernet RJ45; Wi-Fi 5

Поддържан мрежови протокол за споделяне на файлове: Server Message Block (SMB)

USB: 1 x Type-A порт за свързаване на USB памети (форматирани с FAT32 или NTFS) и поддържани периферни устройства 

Bluetooth качество: aptX HD 5.0

Bluetooth свързаност: двупосочна (получаване и режим за изпращане към слушалки)

Потребителски интерфейс

Поддържани операционни системи: просвирване на музика от споделени мрежови ресурси на следните компютърни операционни системи: Microsoft Windows XP, 2000, Vista, 7, 8 до съвременните Windows и macOS версии.

Мобилно приложение: Безплатното BluOS Controller App е налично за сваляне от съответните App магазини за Apple iOS устройства (iPad, iPhone and iPod), Android устройства, Kindle Fire и Windows или macOS компютри  

Преден панел: 7-инчов пълноцветен течнокристален сензорен екран   

Дистанционно управление: HTRM 2 

Консумация

В режим на готовност: <0.5W

Без сигнал: <40W

Размери и тегло

Рамери ШxВxД:  435 x 133 x 396 мм 

Нетно тегло: 9.7 кг.  

Тегло с опаковка: 18.4 кг.Мнения (0)

Напиши мнение