Pro-Ject X8 Ortofon Quintet Blue

4,499 лв.

Модел:
Pro-Ject X8 Ortofon Quintet Blue
Марка:
Pro-Ject

Няма оценка Напиши мнение

Опции


Безплатна доставка при плашане по банка

Кредитен модул TBI Bank 19.68

Само за 419.91 лв. на месец

поръчай на изплащане
12 x 421.08 лв.

Описание

Масивен хай-енд грамофон с истински балансиран аудио сигнал

Представяме ви X8 – достъпна версия на Xtension 9 и 10 

X8 е най-достъпния масивен грамофон, правен някога от Pro-Ject. Позициониран ценово между X2 и Xtension 9, X8 използва интелигентно характеристиките на по-големите си събратя за да ви предостави изпълнените с маса хай-енд възможности на цена, по-достъпна от всякога.

Масивен плотер – 5.1 килограма

X8 предлага тежък, фино балансиран, демпван с термопластични еластомери плотер, прецизно изрязан от един солиден алуминиев блок. За разлика от Xtension 9 и 10, при които не можете да експериментирате с различни подложки поради залепената винилова повърхност на техните плотери, при X8 това е напълно възможно – той идва със стандартен филцов мат, което отваря възможностите за тестове на подложки от различни материали, за да подобрите звука по ваш вкус.

Обърнато магнитно поддържано лагеруване с керамично покритие

Натоварването на лагера с керамично покритие е драстично намалено с помощта на неодимов магнит. Имайки в предвид тежкия и масивен плотер, това води до стабилна и меко въртяща се основа за вашите винилови плочи и перфектна стабилност на скоростта.

X8 е наследил масивното шаси от MDF и флагманското карбоново рамо Pro-Ject 9cc EVO от по-големите си роднини. Краката на грамофона са изработени от алуминий, и позволяват настройка на височината. Технологията за демпване, използваща термопластичниеластомери (TPE) в краката ефективно декуплира X8 от повърхността, на която е поставен. Краката са страхотен избор за по-бюджетно ориентиран грамофон, защото те са по-лесни и по-бързи за инсталация в сравнение с магнитните крака на X9/X10, и също така имат по-малка нужда от поддръжка.

Истински балансирани сигнал и връзка

Pro-Ject представят изцяло нова линия от “истински балансирани” компоненти, изпозлващи само балансирани връзки за вашата грамофонна система. X8 е първият грамофонизползващ тази нова  технология.

Грамофоните лежат на дълга история. През времето много неща са се променили – не само техническите възможности, но също и обкръжаващата среда. Безжичните мрежи са абсолютна навсякъде, безброй електронни устройства правят дома ви „умен” – всичко това означава, че вече живеем сред много повече електромагнитни полета, които могат да повлияят негативно на сигнала от грамофона. Това изобщо не е било така преди само 30 години. За да осигурят възможно най-добрата връзка с вашият грамофонен предусилвател, от Pro-Ject са разработили тяхната „истински балансирана връзка”

Какво е „истински балансирана”?

Балансираните аудио връзки обикновено са познати в професионалния сектор – например в звукозаписни студия или концерти на живо. В тези ситуации е много важно да има стабилна връзка, неподатлива на интерференции, защото всички сигнали ще бъдат усилени с големи мощности. Същите принципи важат и за връзката между вашите грамофон и грамофонен предусилвател. Голямото предимство на балансираната връзка е способността и да премахва всеки прихванат шум и интерференции. А най-хубавото е, че по пририда всички грамофонни дози са балансирани трансдюсери на сигнал! Със „истински балансираниите” продукти на Pro-Ject вие ще използвате абсолютно всичко, буквално, от това, което дозата и иглата прихващат от плочата. Няма да жертвате половината от използвемия сигнал, както се случва при типичните небалансирани RCA връзки. 

X8 идва с 5-пинов изходен жак и стандартен полу-балансиран интерконектен кабел Connect It Phono E 5P -> RCA.  Ако решите да го подобрите към напълно балансирания 5P към XLR (продава се отделно) и използвате балансиран грамофонен предусилвател (например Phono Box DS3 B или всеки от RS/RS2 сериите), вие ще бъдете напълно оборудван за истински балансирано преживяване. То ще доведе до повишаване на динамиката, до по-малко шум и до подобряване на съотношението сигнал/шум. Можете да си го представите така: ще започнете да чувате части в музиката, които преди сте смятали че не съществуват.

Ново достъпно предложение към хай-енда. Ortofon Quinted Blue.

Готова за истинка балансирана връзка.

X8 идва с предварително инсталирана и настроена доза Ortofon Quintet Blue. Тя е перфектния избор за едно истинко балансирано преживяване!

Масивен плотер. Тегло: 5.1 килограма!

Демпван с термопластични еластомери (TPE), масивен, прецизно изработен от цял алуминиев блок и фино балансиран.

Обърнато лагеруване. Шпиндел от неръждаема стомана.

Обърнатото лагеруване се поддържа от неодимов магнит, който намалява натоварването към лагера с керамично покритие.

Масивно, тежко шаси. Карбоново рамо.

X8 наследява масивното MDF шаси и флагманското карбоново рамо Pro-Ject 9cc EVO от по-големите си събратя.

Метални крака. Демпвани и с възможност за настройка на височината.

Трите демпвани алуминиеви крака с възможност за регулиране на височината гарантират перфектна стабилност и редуцират значително рисковете от грамофонии.

33/45 RPM. Прецизно контролирани.

Превключвайте оборотите с натискането на един бутон и се насладете на стабилна и акуратна скорост на въртене благодарение на вградения електронен контрол на скоростта.

Истински балансиран. Освободете цялата мощ.

X8 е готов за новата истински балансирана връзка на Pro-Ject. Небалансираните RCA кабели, съвсем буквално, използват само половината от сигнала на вашата доза. Ако свържете някой от новите истински балансирани кабели на Pro-Ject с Phono Box S3 B, Phono Box DS3 B, Phono Box RS или RS2 ще можете да чуете вашата MC доза в нейната цялост!

Ръчно изработени в Европейският Съюз. От 1991 година.

Произведени в Европа от фабрика за грамофони с десетилетен опит. Експертното майсторство е закодирано дълбоко във всеки X8.

Технически спецификации:

Скорост: 33, 45 оборота (с електронно превключване)

Задвижване: ремъчно

Кабел включен в комплекта: Connect it E 5P -> RCA, 1.23 м.

Алуминиеви крака: с възможност за регулиране на височина & демпвани с  TPE 

Плотер: масивен 5,1 килограмов стругован алуминиев с TPE демпване

Лагери за плотера: обърнати с керамично покритие на съчмите и магнитна поддръжка 

Wow & flutter: 33: ±0,11%; 45: ± 0,10%

Отклонение от скоростта: 33: ±0,11%; 45: ± 0,09%

Съотношение сигнал/шум: 73dB

Рамо: 9 инчово, цяло, от карбонови нишки   

Ефективна дължина/маса на рамото: 9 инча (230 мм) / 8,5 грама

Надвес: 18 мм

Аксесоари, включени в комплекта: 15V DC / 0,8A захранване, капак, адаптер за 7 инчови сингли, филцов мат, кабел 

Консумация: 5W / 0,3 W в режим на готовност

Размери със затворен капак (Ш х В х Д): 465 x 150 x 350 мм

Размери с отворен капак (Ш х В х Д): 465 x 415 x 420 мм

Тегло: 15 кг. 


Етикети:

Мнения (0)

Напиши мнение