Technics Ottava SC-C50

1,470 лв. 1,397 лв.

Модел:
Technics Ottava SC-C50
Марка:
Technics

Няма оценка Напиши мнение

Опции

Кредитен модул TBI Bank 19.68

Само за 129.67 лв. на месец

Описание

4 JENO Engine

Четирите JENO Engine продуцират оптимално представяне, с превъзходна звукова сцена чрез внимателно наместените събуфър, средночестотен и високочестотен високоговорители. Всичко това води до възможността за перфектна оптимизация и настройка във всяко пространство със Space Tune.

LAPC

LAPC е една оригинална технология на Technics за адаптивно натоварване на високоговорителите. Тя измерва в реално време честотните и фазови характеристики на усилвателя, който е свързан с високоговорителите и изпълнява DSP процесиране за да се постигне идеален пулсов отклик. Характерните параметри за ниски и средни/високи честоти са предварително зададени в LAPC схемата на устройството за да се реализират иделани честотни и фазови характеристики в целия честотен диапазон.   

Space Tune™

За да осигури страхотен звук във всяко помещение от OTTAVA™ S SC-C5, Space Tune оптимизира слушателското преживяване според пространството. 

Освен вградените три режима на работа, които са предварително зададени за де се използват в зависимост от начина на поставяне на системата, вградения микрофон предоставя възможност за автоматична функция за да се оптимизира звука, като може да се използва и iOS устройство за измерване и компенсация на честотния отклик с още по-голяма прецизност. Това позволява на слушателите да се насладят на още-по високо качество на звука без значение как и къде е поставено устройството.  

Пълна съвместимост  

Освен възможността за просвирване от USB памети и аналоговия и цифров оптичен вход, OTTAVA™ S SC-C5 поддържа и блутут, AirPlay, има вграден Chromecast, Spotify, Tidal, Deezer, интернет радиостанции и може да просвирва музика от локални мрежови източници. Всичко това позволява комфортно просвирване от голям обхват от музикални източници от само едно устройство. Свързаността на устройството поддържа и многозонова работа, работа в стерео двойка, има безжична Wi-Fi свързаност и контролно приложение за iOS и Android устройства.

Елегантен и безвременен дизайн

OTTAVA™ S SC-C50 комбинира практичната функция с елегантен дизайн. Алуминиевия горен панел повишава здравината на шасито, а иконичния OLED дисплей е обграден с красиви бутони върху алуминиев пръстен за лесна работа. Задната част добавя елегантност докато подобрява функцията за отвеждане на топлината от вътрешната част на устройството. Красивата форма на лодка помага за елиминирането на нежаланите вибрации и стоящи вълни в шасито и използва акустична технология за да постигне широка звукова сцена. 

Компактен размер с широка звукова сцена  

Тялото на OTTAVA™ S SC-C50 приютява 3 средночестотни, 3 високочестотни и 1 нискочестотен високоговорителя.  Поставените под ъгъл ляв и десен и разположения по средата високоговорители създават богата стерео сцена и кристално ясни вокали. Специален рупорс се грижи за контрола на насочеността и елиминира интерференциите между отделните говорители за да се постигне широка дисперсия, а коаксиалните средно/високочестотни високоговорители осигуряват вертикална насоченост  с много по-малко честотни смущения от това компактно шаси. 

Архитектура с истинска мощ  

Трите 1,6 сантиметрови туитъри доставят звук с висока резолюция чак до 50 kHz. Това се  комбинира с 12 сантиметровия събуфър с голям ход и прав изходен порт с голям диаметър. 7 високоговорителя в здраво тяло, подсилено със стъклени влакна осигуряват мощен звук от 3.1-каналния усилвател.  

Система с двойно захранване   

Нормалните захранвания използват само един трансформатор за да захранят усилвателя и цифровите схеми, но така ако се появят флуктуации в захранването или шум, всички елементи са засегнати, и това неминуемо води до влошаване на качеството на звука. Тази захранваща система използва независими захранвания с автоматично превключване за усилвателя и другите схеми, които елиминират възможността за интерференции, и съответно намаляват деградацията на звука породена от шум или плаване в захранването. В добавка е избрана схематика с възможно най-кратък път между трансформатора и усилвателите за допълнително минимизиране на шума.

Вграден Chromecast

Функцията Chromecast поддържа многобройни стрийминг услуги за лесно кастване от телефон или таблет.  Данните се стриймват директно към устройството, и поради тази причина няма никаква деградация на качеството на звука, а слушателя може да избира от цяла вселена от музика. 

Работи с Google Assistant

Ако във същата мрежа има тонколона с гласов контрол на Google, вие можете да използвате Google Assistant за да оперирате с функциите на OTTAVA™ S SC-C50 чрез гласа си. Ако слушателят няма телефон под ръка, или ръцете са му заети, може да си пусне музика само чрез гласова команда. 

Многозонова работа и стерео двойки*

Ако разполагате с няколко озвучителни тела с вграден Chromecast, вие можете да просвирвате многобройни стрийминг услуги в няколко помещения едновременно, или да слушате различна музика във всяка стая. *Изисква се приложението Google Home App.

Освен това можете да използвате приложението Technics Audio Center и ако имате други съвместими устройства на Technics може да се насладите на други източници в многозонова работа като блутут, аналогови и оптични входове, USB вход и съвместимите с OTTAVA™ S SC-C50 стрийминг услуги. 

Можете да поставите две устройства OTTAVA™ S SC-50 по подходящ начин и да ги настроите в стерео режим и да се насладите на потапящ стерео звук*.

Специфицации:  

Акуратна цифрова технология

JENO Engine (Jitter Elimination and Noise-shaping Optimization) 

Load Adaptive Phase Calibration  

Space Tune™

Технилогия за безшумно провеждане на сигналите 

Система с двойно захранване   

Emotive Acoustic Technology

Коаксиални високоговорители  

Контрол на дисперсията: хорнова структура  

Иаходна мощност на предни високоговорители (ляв/десен): 20 W + 20 W (1 kHz, T.H.D. 1.0 %, 8, 20 kHz LPF) 

Централен високоговорител: 20 W (1 kHz, T.H.D. 1.0 %, 8, 20 kHz LPF) 

Нискочестотен високоговорител : 40 W (100 Hz, T.H.D. 1.0 %, 4, 20 kHz LPF)

Високоговорители: 

3 броя  6,5 см средночестотни   

3 броя 1,6 см високочестотни   

1 брой 12 см нискочестотен    

Аналогов вход:  AUX IN x 1 (3.5 мм)

Цифрови входове: оптичен, USB-A   

Подрръжка на просвирване на файлове на USB-A:

WAV / AIFF: Да (32, 44.1, 48, 88.2, 96, 176.4, 192, 352.8, 384 kHz / 16, 24, 32 bit) 

FLAC / ALAC: Да (32, 44.1, 48, 88.2, 96, 176.4, 192, 352.8, 384 kHz / 16, 24 bit) 

DSD: Да (2.8 MHz, 5.6 MHz, 11.2MHz) 

AAC: Да (32, 44.1, 48, 88.2, 96 kHz / 16-320 kbps) 

MP3: Да (32, 44.1, 48 kHz / 16-320 kbps)

Мрежови интерфейс: LAN (100 Base-TX / 10 Base-T)

Безжична свързаност (Wi-Fi): IEEE 802.11 a/b/g/n/ac, 2.4 GHz / 5 GHz Band

Вграден Chromecast: Да

Работи с Google Assistant: Да

Многозонова работа: Да

Работа в стерео двойка: Да (*съвместимо с приложението Technics Audio Center ) (*идващо скоро)

AirPlay: Да

Bluetooth (поддържани кодеци): Да (AAC, SBC)

Spotify / TIDAL / DEEZER / Интернет радиостанции: Да

Захранване: AC 220-240 V, 50 Hz / 60 Hz

Консумация: 42 W

Размери (Ш x Вx Д): 375 x 220 x 197 мм

Тегло (приблизително): 5.9 кг. 

Аксесоари включени в комплекта: захранващ кабел, ръководство за употреба  
Сподели

Мнения (0)

Напиши мнение