Technics SL-1500C

2,299 лв.

Модел:
Technics SL-1500C
Марка:
Technics

Няма оценка Напиши мнение

Опции

ПРОМО:-10% от цената с TBI
Кредитен модул TBI Bank 19.68

Само за 213.39 лв. на месец

Описание

Най-новият Direct Drive двигател постига стабилна ротация с висока прецизност

Технологиите, които са били достигнати по време на разработката на новите SL-1200 и хай-енд модела SL-1000R са щедро използвани в двигателя на този грамофон – една от най-важните му части. Задвижването е ексклузивно настроен direct drive двигател адаптиран от SL-1200GR за да достави висока прецизност при въртене. Оптималният контрол на мотора се упражнява върху инертната маса на дву-слойния плотер, върху който се поставят виниловите плочи, който разполага с демпващ гумен слой по цялата си долна повърхност за да елиминира възможността нежеланите резонанси от алуминиевия плотер да се отразят на перфектното меко въртене. 

Алуминиевото шаси е интегрирано със специален материал, състоящ се от микс между ABS и стъклени влакна за да се постигне двуслойна конструкция. Изолаторът е комбинация от пружини и гума за да осигури оптимална характеристика на вибрационна изолация.

Рамото е класическо универсално S-образно, със статичен баланс – една стабилна традиция на Technics.  Използвайки същата шарнирна конструкция, използвана в новите грамофони от серията SL-1200, рамото постига висока първоначална чувствителност. Надеждността на този грамофон е подобрена с възможността да се използват премахващи се захранващ и интерконектен кабел за грамофонния и линейния изходи. 

Един завършен грамофон с вграден грамофонен предусилвател и доза

За да се наслаждавате на вашите любими плочи по-комфотно, SL-1500C разполага с вграден грамофонен предусилвател и идва в комплект с доза. Екранираната структура на грамофонния предусилвател подтиска ефектите на външни шумове и на шума от захранването. Грамофонът разполага и с копче за изключване на линейният изход когато не се използва. Дизайнът на SL-1500C е бил внимателно премислен за да минимизира нежеланите ефекти на грамофонния изход. Специалното захранване на схематиката на изхода е изолирано от захранването на линейния изход, и е било разработено с преоритет върху качеството на звука, като са използвани минимални размери окабеляване. Изолираните терминали предотвратяват грешките при свързване. 

Дозата, идваща с грамофона е Ortofon 2M RED – една изключително добра MM доза. Комбинацията между тази доза и SL-1500C ще извлече най-доброто от вашите винилови плочи.

Оборудван с функция за автоматично повдигане на рамото за да се наслаждавате по-комфортно на вашата колекция

Когато рамото достигне края на плочата, функцията автоматично ще повдигне дозата. Това предотвратява нежеланото износване на вашите ценни плочи и на иглата. Системата е интегрирана в основата на рамото за да не влошава неговите качества. Благодарение на елементарният си дизайн, който не използва мощност от двигателя за работата си, системата не води до никакви електрически или вибрационни въздействия и по никакъв начин не пречи на свободното движение на рамото. В отговор на многобройните клиенти, поискали такава система, от Technics са използвали дизайн, който преоритизира качеството на звука. Всички други функции, свързани с просвирването на плочи са били запазени до минимум, за да се постигне семпла и лесна работа с грамофона. 

Семпъл дизайн с функционална красота

SL-1500C представя един семпъл дизайн, без излишни украшения, но запазвайки превъзходно възприетия начин на работа с грамофоните на Technics. Атрактивният външен вид ви доставя удоволствието да се наслаждавате на вашите любими плочи.

Спецификации:

Грамофон:

Вид: Direct Drive ръчен грамофон

Обороти: 33-1/3, 45 и 78 оборота в минута

Сила при старт: 0.18 N・м / 1.8 кг・см

Време за достигане на обороти: 0.7 сек. от място за 33 1/3 rpm

Wow и Flutter: 0.025 % W.R.M.S.

Плотер: алуминиев

Диаметър на плотера : 332 мм

Тегло на плотера : приблизително 2.0 кг. (включително гумения мат)

Рамо: 

Вид: универсално, със статичен баланс  

Ефективна дължина: 230 мм

Височина на висене: 15 мм

Грешка при ъгъл на следене: 

В рамките на 2° 32' (на най-външната пътечка на 30 см (12") плоча)

В рамките на 0° 32' (на най-вътрешната пътечка на 30 см (12") плоча)

Ъгъл на компенсация: 22°

Обхват на настройката на височина на рамото: 0 - 6 мм

Обхват на тежеста върху дозата: 0 - 4 грама (директно отчитане)

Тегло на държача за доза: проблизително 7.6 грама

Обхват на теглото на възможните за използване дози (без допълнителната тежест): 

5.6 - 12.0 грама

14.3 - 20.7 грама (включително държача)

С допълнителната тежест:

10.0 - 16.4 грама

18.7 - 25.1 грама (включително държача)

Захват на терминала за държача: 1.2 мм 4-pin 

Терминали:

Аудио изходи:

PHONO  

Терминал за заземяване

LINE 

Основни:

Захранване: AC 110 - 240 V, 50 / 60 Hz

Консумация: 8 W; приблизително 0.2W в режим на готовност

Размери (Ш x В x Д): 453 x 169 x 372 мм

Тегло: приблизително 9.9 кг.

Аксесоари, включени в комплекта: грамофон, капак, адаптер за 7 инчови плочи, противотежест, допълнителна противотежест, държач, доза (Ortofon 2M Red), интерконектен кабел, кабел за заземяване, захранващ кабел, ръководство за употребаЕтикети:

Мнения (0)

Напиши мнение