5,799 лв.

Модел:
Technics SU-G30
Марка:
Technics

Няма оценка Напиши мнение
ПРОМО:-10% от цената с TBI
Кредитен модул TBI Bank 19.68

Само за 538.26 лв. на месец

Описание

Мрежови интегриран хай-фай стерео усилвател SU-G30 - постига идеални лекота на употреба и представяне в ерата на аудиото с висока резолюция.

JENO Engine (Jitter Elimination and Noise-shaping Optimization)

Цифровите колебания (jitter) са основната причина за пораждане на изкривявания, а те се появяват поради неточно отмерване  на времето от мастър чесовниците, използвани при цифрово-аналоговото конвертиране. За да се елиминира деградацията на сигнала от Technics са разработили оригинална схема за редуциране на цифровите колебания, използваща генератор в системата за оформяне на сигнала за да се  намали jitter в нискочестотния диапазон и конвертор на семплиращи честоти с много висока прецизност за подтискане на нежеланите ефекти във високочестотния диапазон. По този начин системата редуцира колебанията по идеален начин в целия честотен диапазон. Всичко това работи в синхрон с ново разработената  и оригинална високо прецизна схема за конвентиране на сигнала към PWM (Pulse Width Modulation) - широчинна пулсова модулация, оптимизирайки скоростта за оформяне на сигнала, степента и грешките при реквантизация, както и цялостната  градация към PWM с цел всички сигнали с висока резолюция да се конвертират без никакви загуби на динамичен обхват. Тези нови технологии позволяват на новите поколения цифрови усилватели на Technics да репродуцират достоверно натуралните и деликатни нюанси на музиката. 

GaN-FET Driver (High Speed and Low Impedance Power devices)

В усилвателната секция на усилвателя, от Technics са избрали да изполват високо скоростен GaN (галиев нитрид) FET драйвер с супер нискосъпротивление. Това позволява конструирането на усилвател с висока мощност използвайки единична двутактова конфигурация, което води до скъсяване на пътя високотоковите сигнали и така да даде невероятна линейност без значение от силата на звука. 

LAPC (Load Adaptive Phase Calibration)

Съпротивлението на озвучителните тела не е константа - то варира според възпроизвежданата честота, и така се променя натоварването на усилвателя, и съответно води до потенциални промени в звука. Но Technics са способни да измерват честотните характеристики по фаза и  амплитуда със свързани тонколони, и са разработили адаптивен алгоритъм за оптимизация според променящото се съпротивление на озвучителнитетела, използвайки цифрово сигнално процесиране за да постигнат идеалният импулсен отклик. Корекциите, базирани на новият алгоритъм постигат равна честотна характеристика както по амплитуда, така и по фаза, което не е възможно с един конвенционален усилвател.  

Високо скоростно безшумно хибридно захранване 

С конвенционалните захранвания с режим на превключване, превключващата честота се променя в  отговор на флуктуациите в натоварването с цел да контролира навременното включване за стабилизиране на изходния волтаж. Този променлив компонент в превключващата честота има негативно отражение върху качеството на звука. Разработеното от начало захранване на този усилвател редуцира пагубния за качествотона звука шум като фиксира честотата за превключване. Освен това, на последната фаза на захранването е осигурен линеен регулатор за да се стабилизира изходния волтаж. Линейният регулатор използва специално изработени електролитни кондензатори с висока дефиниция. Всички части, които са били използвани за абсорбиране на шума, като кондензаторите, са били внимателно подбрани. Взети са всичкивъзможни мерки за да се постигне ултра-ниско ниво на шум за да се репродуцира кристално ясен звук.

Захранван от батерия генератор на часовника

Най-доброто захранване за деликатни схеми като генератор на часовник в новите усилватели е това, което е напълно изолирано от всякакви шумове или флуктоации в захранването от електрическата мрежа. Technics разполагат с богат опит в използването на батерии за чувствителните части от схематиката, като преди са ги използвали за да произвеждат ултра-тихи предусилвателни секции в едновремешните аналогови усилватели. 

Архитектура изолираща цифровият шум

Мрежовият усилвател SU-G30 може да получава сигнали от многобройни цифрови устройства, като NAS сървъри, компютри, USB памети и многодруги. Много от тези източници за съхраняване на цифрово съдържание са били създадени за да се използват основно с персонални компютри,и затова ниските нива на шум - които са задължителни за чиста репродукция на аудио материал - никога не са били проблем при разработката ум. За да се справи с тези често доста шумни източници, SU-G30 изолира интерфейсите на тези медии за да премахне външни електрически интерференции, а също използва и система за премахване на цифровите колебания (jitter) за да предостави чист и стабилен звук, освободен от изкривяванияи шум.

Над-семплиращ цифров филтър с ултра-ниски нива на изкривявания

Над-семплиращият цифров филтър, инкорпориращ оригиналния алгоритъм на Technics, превключва цифровия шум до -160 децибела или по-ниско, като по този начин премества всички потенциални изкривявания под  чуваемия праг оставяйки нищо друго освен чист и детайлен звук.

High Res Re-master – подобрение за компресираното аудио  

От Technics са разработили сигнално процесиране за да повишат едновременно семплиращата честота и дълбочината на битовете - системата за ремастериране към висока резолюция конвертира аудио сигналите до по-високи честоти - до 192 kHz/32 bit за да доведе слушателя по-близко до оригиналната музика. Звуковите източници се компресират базирайки се на прага на чуваемост и маскиращия ефект на феномена наречен човешки слух. Липсват данни, нужни за да се репродуцира пълнокръвен високочестотен звук, както и детайлни и мощни ниски честоти. Понеже честотният диапазон е ограничен сигналите с ниско ниво са пренебрегнати. За да решат всички тези проблеми, от Technics са разработили собствен алгоритъм за системата High Res Re-master - а резултатът е ясен - SU-G30 ви позволява да се насладите на натурален, експресивени богат звук, какъвто бихте очаквали от източник с висока резолюция.

Wi-Fi свързаност

Можете да свържете SU-G30 към вашата мрежа използваки LAN kabel или чрез безжична конфигурация (IEEE802.11a/b/g/n). Вградената Wi-Fi функция ви позволява да свържете лесно устройството към мрежата напълно безжично, например когато вашия компютър и безжичен рутер са в друго помещение. 

Bluetooth® свързаност

SU-G30 е оборудван и с Bluetooth® функция, поддържаща aptX® and AAC.

MQA

Това устройство включва и технологията MQA (Master Quality Authenticated), която позволява просвирване на MQA аудио файлове и стрийминг, доставяйки звука на оригиналния мастър на произведението. 

Поддръжка на TIDAL, Spotify и vTuner 

В допълнение на възможностите за просвирване през DLNA и USB, SU-G30 поддържа и TIDAL, Spotify Connect и vTuner. За да слушате огромно разнообразие от интернет радиостанции използвайте приложението Technics Music App.


Основни спецификации:

Изходна мощност: 50 W + 50 W (1 kHz, T.H.D. 0.5 %, 8 Ω, 20 kHz LPF), 100 W + 100 W (1 kHz, T.H.D. 0.5 %, 4 Ω, 20 kHz LPF)

Чувствителнист на входовете / съпротивление на входовете: линейни 200 mV / 22 kΩ, грамофонен (MM) 2.5 mV / 47 kΩ

Честотна характеристика на входовете: линеейни 5 Hz - 80 kHz (-3 dB, 8 Ω), грамофонен (MM) 20 Hz - 20 kHz (RIAA DEVIATION ±1 dB, 8 Ω),

Цифрови 5 Hz - 90 kHz (-3 dB, 8 Ω)

хармонични изкривявания+шум: 0.05 % (1 W на 1 kHz, 8 Ω, 20 kHz LPF)

Съпротивление на натоварване: 4 - 16 Ω

Аналоговии входове: LINE x 1, PHONO (MM) x 1

Цифрови входове: Coaxial Digital x 2, Optical Digital x 1, USB-A, USB-B

Консумация: 96 W

Размери (Ш x В x Д): 430 x 98 x 424 мм

Тегло: приблизително 11.5 кг.

Аксесоари включени в комплекта: дистанционно управление, захранващ кабел, ръководство за употреба Мнения (0)

Напиши мнение