2,199 лв. 2,089 лв.

Модел:
Denon DCD-1600NE
Марка:
Denon

Няма оценка Напиши мнение

Опции

Кредитен модул TBI Bank 19.68

Вземи само за 205.42 лв.

12 x 205.42 лв.

Описание

Denon е една от редките аудио марки, които продължават активно да развиват хай-фай компоненти и да запазват, рафинират и произвеждат нови аудио технологии. DCD-1600NE е фокусиран върху постигането на най-важните неща за един плеър - ултра-висока прецизност при четенето на дискове и подаването на високо качествено аудио към усилвателя. За да бъде постигнато всичко това, пътищата на сигналите са колкото е възможно по къси, и цялата схематика е минимизирана. Инженерите също са разработили изцяло нов дизайн на дисковото устройство, окачването му и на цялото шаси за да се елиминират вибрациите, най-големия враг на дисковите плеъри, и за да се постигне ултра-устойчиво на вибрации представяне. Информацията на диска сега се прочита с несравнима акуратност, и след това се доставя чист, високо качествен сигнал към схемата Advanced AL32 Processing Plus. Освен просвирването на CD и Super Audio CD, плеъра чете и DSD записи на DVD R/RW до PCM192/24 или DSD5.6 за разширен достъп до аудио с висока резолюция.  

Advanced AL32 Processing Plus

DCD-1600NE използва Advanced AL32 Processing Plus - последната версия на технологията на Denon за репродукция на аналогови вълни на сигнала, която работи с уникални алгоритми за екстраполация на данните и поддържа сигнал с висока резолюция. Тези алгоритми интерполират точки, които трябва да съществуват преди и след всяка точка в големите количества от данни за да се постигне плавна и гладка вълна, която е максимално близо до оригиналния сигнал. Когато се възстановяват внимателно данните, които са били загубени по време на цифровизацията на записа, резултатът е освободен от интерференции звук с висока детайлност, с прецизна сцена, с богата екпресивност в нискочестотния диапазон, и верен с оригинал по един красив начин. 

Нов оригинален дизайн на Denon на механиката на CD механизма  

Дизайна на механиката на DCD-1600NE използва S.V.H. (Suppress Vibration Hybrid) механизъм. Електрониката, която контролира механиката и декодира сигналите прочетени от диска е изцяло разработена на ново. Пътя ни сигнала е бил скъсен до абсолютния минимум, а електрониката е била минитюаризирана за да се осигури елиминирането на големи напрежения и шум. 

Механиката S.V.H. е разработена като хибридна конструкция, комбинираща различни материали, за да даде стабилност на механизма за да може диска да бъде прочетен с максимална акуратност. В добавка, ниският център на тежестта на механизма потиска всяка вибрация, възникнала вътре в механиката породена от въртенето на диска, и структурата му също ефективно предотвратява вибрациите идващи отвън. Елиминирайки нежеланите вибрации, свързаните със серво задвижване операции са минимизирани, което също намалява ненужните контролни блокове и консумацията на енергия, и цифровите сигнали са прочетени от диска с оптимална вярност поради стабилните условия на работа. 

Поддръжка на дискове с данни във формат DSD

Освен CD и Super Audio CD, DCD-1600NE може да просвирва и DSD (2.8 Mhz / 5.6 MHz) файлове, както и 192 kHz / 24 bit файлове записани на DVD-R/RW и DVD+R/RW дискове. Музикални файлове със семплираща честота до 48 kHz, записани на CD-R/RW дискове могат да също да бъдат прочетени. 

Основна механична конструкция

Интегритета на музикалните сигнали се влошава, когато те са подложени на вътрешни вибрации породени от въртенето на диска или от захранващия трансформатор, както и от вибрациите идващи по въздуха от звуковото налягане на озвучителните тела. За да предпазят плеъра от тези влияния, инженерите на Denon са разработили структура, потискаща вибрациите, и са я нарекли “Direct Mechanical Ground Construction”. В този дизайн, захранващите трансформатори - самите те източник на вибрации - са поставени близко до краката на DCD-1600NE, където нежеланите вибрации биват отвеждани директно към земята, като това предотвратява интерференциите с близката електроника. Освен това, поставяйки механиката на дисковия четец - частта с най-голяма маса в плеъра - са понижили центъра на тежестта на шасито - ниския център на тежестта абсорбира вътрешните вибрации с по-голяма ефективност, и също защитава механизма от външни вибрации по-добре.

Дизайн на мастър часовника на ЦАП-а 

За да синхронизира перфектно цифровата електроника, дизайнът на мастър часовника на ЦАП-а на DCD-1600NE третира ЦАП-а като мастър, когато идват други сигнали от часовник. Позиционирайки часовника непосредствено до цифрово-аналоговия конвертор, инженерите са осигурили пълно потискане на цифровите колебания (jitter) и оптимална прецизност при конвертирането на сигнала. В добавка, качеството на часовника, което се е превърнало в референтна точка в полу-проводниковите операции, е изключително важно за да може да се осигури работата на цифровата електроника при пълния и потенциал. Поради тази причина DCD-1600NE използва осцилатор за часовника за да намали драстично фазовия шум, който идва от времево разместване на вълните. Захранването на часовника също е било много подобрено, за да представи пълния потенциал на представянето на високо качествения часовник. За основа на източника на захранване на часовника е използван супер-проводим полимерен кондензатор с невероятна характеристика на високо честотно съпротивление, в крак със световно известното качество на звука на Denon, а в близост до часовника е бил поставен един ултра-компактен филмов кондензатор, който е различен от многослойните керамични кондензатори, за да се постигне подобряване на съотношението сигнал/шум и прозрачен звук с превъзходна сцена. DCD-1600NE е оборудван с два осцилатора за часовника, по един за всяка семплираща честота (44.1 kHz и 48 kHz), които могат да се превключват между честотите за да потискат ефективно цифровите колебания (jitter).

Схематика с минимизирани пътища на сигналите   

Отделни захранващи трансформатори

Философията на дизайна на Denon "просто и направо" е била приложена напълно в цялата електроника на DCD-1600NE. Всички схеми да били разработени отначало, и всички пътища на сигналите са направени колкото е възможно по-къси, като по този начин се осигурява вярното възпроизвеждане на звука в целия честотен диапазон. В резултат на това, интерференциите между различните компоненти и между левия и десния канал са минимизирани, което води до чист звук с висока прозрачност. Още повече - захранващите блокове за цифровите и аналоговите блокове, където сигналите имат различни характеристики, имат отделни трансформатори за да се елиминират интерференциите и шума. Под металната основа на трансформатора е добавена и алуминиева плоча за по голяма якост и устойчивост. 

Спецификации:  


Advanced AL32 Processing и Ultra Precision 192kHz/32bit цифрово-аналогов конвертор - Цифрови записи, напълно верни с оригинала 

DAC Master Clock Design - Възпроизвеждане на цифрово аудио без Jitter   

Стабилна основна механична конструкция - Минимизираща нежеланите вибрации

Внимателно разработена конструкция, максимални къси пътища на сигналите и селектирани хай-фай компоненти - За да се запази чистотата на аудио сигнала

Оригинален дисков механизъм на Denon със S.V.H. зареждане - Акуратно четене и декодиране от всеки диск   

Просвирване на CD и Super Audio CD; файлове DSD (2.8 MHz / 5.6 MHz) и PCM до 192 kHz / 24 bits записани на DVD R/RW - разширена поддръжка за модерните аудио формати с висока резолюция

Отделно захранване за цифровата и аналоговата част

Pure Direct Mode - За чист изход

Предлага се в сиво и черно - В перфектна комбинация с интегрирания усилвател PMA-1600NE

Етикети:

Сподели

Мнения (0)

Напиши мнение